Salibandy miesten 4. div.

Qmaxin turnauksen tuliaiset täydet pisteet eli 4kpl erittäin tärkeää sarjapistettä. Nämä nostaa PSB:n sarjan seiskaksi eli pois karsijan paikalta kahden pisteen turvin. Vastassa oli sarjan ylempään päähän lukeutuva SC Laihia sekä sarjan jumbo SB Kauhajoki II.

SC Laihiaa vastaan joukkue lähti hyvällä asenteella, palloista taisteltiin ja ratkaisut olivat hyviä. Ensimmäisen kerran maalihanat avattiinkin 3.kentän toimesta kun Heikkilä syöttää ja Heimovirta vie PSB:n johtoon, puoli minuuttia eteenpäin ja samainen kenttä rankaisee jälleen, tekijänä Malmi ja Heikkilän passista. Onnistumiset jatkui ja lapualaiset johtivat 10min pelin jälkeen 0-4. Toinen erä tahkottiin tasaisesti 1-1. Pienen kirivaihteen silmään saanut laihialaisporukka otti 3.erän nimiinsä 3-2 mutta se ei riittänyt PSB:n ekan erän maaleihin. Tästä matsista täytyy nostaa jälleen esiin joukkueen tärkein pelaaja maalivahti Aapo Välimäki, jos kopit ei olisi tarttunut jälleen loistavasti tulos olisi ollut toinen eikä varmasti lapualaisittain kovin hyvä! Laihia teki 3 maalia maalin edestä ja niissä vika oli vähiten maalivahdissa. Loistava peli koko joukkueelta!

SC Laihia-PSB 4-7

Tehot:
Matti Mäki-Fossi 1+2
Eetu Kyrönlahti 1+1
Lasse Saunamäki 1+1
Juha Heikkilä 0+2
Tuukka Ylihärsilä 1+0
Tuomas Malmi 1+0
Jussi Heimovirta 1+0
Ville Johansson 1+0
Jari Kylkisalo 0+1

Jäähyt:
Matti Mäki-Fossi 2min
Jussi Heimovirta 2min

Pari peliä taukoa ja vastassa SB Kauhajoki II joka oli pakko voiton edessä tai muuten kutsuu 5.divari ja niinhän se kutsuu. Tässä pelissä PSB hukkasi maalipaikkoja oikein urakalla mutta täytyy antaa myös vastustajan molarille kunniaa sillä pelasi loistavan matsin ja piti numerot siedettävinä koko pelin ajan. PSB lähti otteluun kovalla karvauksella joka toikin jatkuvasti pallon riistoja ja sitä kautta maalipaikkoja. Aapo hoiti Kauhajoen satunnaiset paikat helposti. Aivan ensimmäisen erän lopussa PSB-kippari Latvala vie miehet ansaittuun johtoon Tuukka Ylihärsilän vapauttavasta syötöstä. Toisessa erässä pari häkkiä lisää ja ottelu näytti hyvältä lapualaisten silmiin. Ottelun lopussa vielä Kauhajoki sai rankkarin jonka yritys jäi Aapolle helpoksi suupalaksi. Parempi viimeistely olisi tuottanut vielä muutaman lisämaalin mutta 5 riittää jos vastustaja tekee 2. Hyvä peli mutta ei vedä vertoja ensimmäiselle.

PSB-SB Kauhajoki II 5-2

Tehot:
Tuukka Ylihärsilä 1+1
Jukka Latvala 1+0
Matias Metsäpelto 1+0
Ville Johansson 1+0
Juha Heikkilä 1+0
Tuomas Malmi 0+1
Lasse Saunamäki 0+1
Eetu Kyrönlahti 0+1

Jäähyt:
Jari Kylkisalo 2min
Miika Suokko 2min
Teemu Vainio 2min

4.divaria on jäljellä vielä yksi turnaus Laihialla jossa vastassa samoista sijoista kamppailevat IU(Isojoki) ja SC Alavus. Nämä matsit on PSB:lle myös erittäin tärkeitä. Sarjan mitä todennäköisimmin vie odotetusti Konnat joka kuittanee itselleen paikan 3.divarista voitettuaan tänään kovimman kilpakumppanin PaSun (Töysä) puhtaasti 5-0.

--