Salibandyjoukkueiden päätöstilaisuus

pidettiin torstaina yläkoululla. PSB Lapua päätti kautensa ja palkitsi kaikki kauden aikana mukanaolleet pelaajat niin kilpa- ja harrasteryhmistä. Tarjolla oli jäätelötuutteja, kahvia, teetä ja mehua ja paikkalla oli väkeä oli noin 200 henkilöä.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Esa Aho avasi tilaisuuden kehumalla joukkueita hienosta kaudesta sekä pelaajia huimasta kehityksestä. Siitä osoituksena kuusi Ponnistuksen pelaajaa pääsi alueeliseen talenttiryhmään. Talentissa kävivät talvella harjoittelemassa, Milla Kattelus, Sinja Kahilampi, Krista Niemi, Katri Annala, Roni Kalliokoski ja Tapio Paalanen. Seuralla on kaikkiaan 11 joukkuetta: pallokerho, E ja F pojat. Sarjoissa pelasi yhteensä kuusi joukkuetta: tyttöjen sarjoissa kolme joukkuetta D-, C- ja B-tytöt ja poikien sarjassa C-pojat sekä joukkueet naisten ja miesten sarjoissa. Naisten joukkkue koostui pääasiassa nuorista A-ikäisitä tytöistä. Lisäksi seuralla on miesten kuntosähly ja kevättalvella käynnistyi myös naisten kuntosähly.

Harjoituksia joukkueilla oli noin 600 kertaa, salibandyliiton alaisissa sarjoissa joukkueet pelasivat yhteensä 111 peliä, maaleja joukkueet takoivat vastustajan verkkoon 481 kpl. Maakuntaa kierrettiin ahkerasti, jopa Kempeleellä asti. Turnauspaikkakuntia oli yhteensä 18, joista ajokilometrejä kertyi noin 7000 km. Kotiturnauksia seura järjesti kuusi, joista viisi pelattiin Lapuan urheilutalolla ja yksi Ylihärmän Anssi Jussin Areenalla, kertoi Aho kauden tilastoja.

Esa Aho kiittelin puheessaan pelaajia, valmentajia, yhteistyökumppaneita ja vanhempia kuluneesta kaudesta ja sanoi olevansa ylpeä kun edustavat Ponnistusta. Aho haastoi vanhempia mukaan joukkueisiin, joko valmentajiksi, huoltajiksi tai joukkueenjohtajiksi mm. uusi D-tyttöjoukkue on innokkaana ja valmiina aloittamaan, mutta joukkue kaipaa valmentajaa ja huoltajaa. Rohkeasti vaan mukaan mukavaan harrastukseen nuorten kanssa, haastoi Aho.

Tilaisuudessa palkittiin seuraavat joukkueet, pelaajat ja valmentajat:

Harrasteryhmät:
Pallokerho 07-09 syntyneet tytöt ja pojat, jossa juoksi reikäpallon perässä peräti 29 nuorta innokasta salibandyn pelaajaa. Valmentajina: Miia Heinola, Heidi Suokko ja Ari Ikola

E ja F pojat, valmentajat: Konsta Nikkari , Lassi Taipale, Juho Vanhamäki ja Timo Järvi

Salibandyliiton sarjoissa pelasivat:
D-tytöt, valmentaja Juha-Matti Hakomäki
– pistepörssin paras Nea Mäenpää 14+5
– joukkuepelaaja Eeva Peltola

C-tytöt, valmentajat Kari Suojanen ja Simo Lamminsivu. Joukkueenjohtaja Paula Heinonen
– pistepörssin paras Krista Niemi 40+12
– joukkuepelaaja Ella Harju

C-pojat, valmentaja Valtteri Kylkisalo
– pistepörssin paras Roni Kallioski 41+13
– joukkuepelaaja Tapio Paalanen

B-tytöt, valmentajat Esa Aho,Mira Soininen ja Marko Soininen
– pistepörssin paras Elina Luoma 6+6
– joukkuepelaaja Jonna Aho

Naisten joukkue, valmentajat Tuomas Nevanranta ja Niko Mäkinen
– pistepörssin paras Satu Suokko 8+8
– joukkuepelaaja Sohvi Koivuluoma

Vuoden tyttöpelaaja: Jutta Aho.
Tämän monipuolisen pelaajan voi laittaa hyökkääjäksi, pakiksi tai vaikka maalille.
Pelasi puolikautta maalilla ja puolikautta kentällä, B-tytöissä keräten tehot 3+5 ja C-tytöissä 7+7
Viimeisessä C-tyttöjen turnauksessa palasi ykkösmaalivahdin sairastuessa maalille, joukkueen voittaessa molemmat pelit ja pelaten toisessa pelissä nollapelin.

Vuoden poikapelaaja: Juho Kivistö.
Kehittynyt huimasti joukkueeseen liittymisen jälkeen. Noussut yhdeksi joukkueen luottopuolustajista.

Vuoden joukkue: Miesten joukkue V div.
Viimekauden EP-Liigan mestarijoukkue siirtyi pelaamaan salibandyliiton V divisioonaa. 18 pelistä 14 voittoa yksi tasapeli ja vain kolme tappiota. Joukkue pääsi karsimaan noususta nelosdivariin, mutta nousu jäi pienetä kiinni. Joukkuetta valmensi Anssi Ojutkangas.

PSB Lapua D-tytöt

PSB Lapua D-tytöt

PSB Lapua C-tytöt

PSB Lapua C-tytöt

PSB Lapua B-tytöt

PSB Lapua B-tytöt

PSB Lapua C-pojat

PSB Lapua C-pojat

Vuoden tyttöpelaaja: Jutta Aho, Vuoden poikapelaaja: Kivistö ja vuoden joukkue: Miesten joukkue, valmentaja Anssi Ojutkangas.

Vuoden tyttöpelaaja: Jutta Aho, Vuoden poikapelaaja: Juho Kivistö ja vuoden joukkue: Miesten joukkue, valmentaja Anssi Ojutkangas.

Valmentajat

Valmentajat

--