Salibandykausi päätökseen

Ponnistuksen 4. divisioonan salibandymiehet varmistivat sarjapaikkansa. Toiseksi viimeisessä turnauksessa vastassa olivat sarjan ykkönen Fyrry Vaasasta ja kakkonen ISB II Ilmajoelta, tuloksistakin sen voi todeta. Jalkeillekin turnaukseen saatiin vajaa kymmenkunta peluria.

Ponnistus – Fyrry 1-13

Matias Metsäpelto 1+0
Teemu Vainio 0+1
Joonas Kattelus 18 torj.

ISB II – Ponnistus 12-2

Sami Tuuri 1+1
Jesse Joensuu 1+0
Tuomas Malmi 0+1
Joonas Kattelus 5 torj.

Päätösturnaus Vaasassa ja panoksena ei enempää eikä vähempää kuin sarjassa säilyminen.

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettuu sarjanelonen IU Isojoelta.
Pitkän kauden pelanneiden pelaajien väsymyksen ja erilaiset pienet loukkaantumiset pystyy jopa aistia molempien joukkueiden pelaajien taisteluarpien täyttämiltä kasvoilta. Tämä väsymys on saavutettu kovalla taistelulla ja kova taistelu jatkuu myös heti pelin alkaessa. Sapelit suorastaan kolisevat yhteen kun miehet ottavat toisistaan mittaa kentällä, mutta ensimmäinen erä jää maalittomaksi ja muutenkin ilman tilastomerkintöjä. Ainoa silmiinpistävä asia ensimmäisessä erässä oli meidän ykkösketjumme JoKyVa, jossa nähtiin keskellä pitkästä aikaa näillä kentillä Eetu ”Padel” Kyrönlahti.

Toiseen erään lähdettäessä näyttää siltä että nyt pelataan. No se ottaa sen 18 sekuntia keskialoituksesta, kun Tuurin Sami täräyttää Ponnistuksen 1-0 johtoon. Tähän syöttäjänä luonnollisesti isojen pelien mies, Ville ”Ritamäen Rucchin” Johansson. Tästä innostuneena, tämä Ritamäen katujen kasvatti ottaa ja tekee maalin kun edellisestä maalista ehti kulua tutut 18 sekuntia. Siitähän Ville innostuu lisää ja maalaa jälleen, kun pelikello ehtii käydä 10 sekuntia. Tämän jälkeen onkin noin 23 sekunnin rauhallisempi jakso, kun Ville täräyttää hatullisen täyteen. Meidän Ville ja peli 4-0. Peli jatkuu pääasiassa vastustajan pallonhallinnalla ja kyllähän sieltä pääsee vastustajakin yllättämään kun aikansa yrittää ja tilanteeksi 4-1. Toiseen erään nähdään vielä yksi maali kun meidän Ville tekee illan neljännen ja viimeistä erää kohti lähdetään Ponnistuksen 5-1 johtoasemassa ja yhden miehen alivoimalla.

Kolmannen erän alkuun vastustaja saa heti ylivoiman juonesta kiinni ja laukoo maalin vain puolen minuutin pelin jälkeen. Sitten kuuluu kummia, meidän Ville lyö illan viidennen ajassa 33.33. Tämän jälkeinen euforian tunne aiheuttaakin sen, että vastustaja kaventaa, ja pelikello ehtii edetä ainoastaan 14 sekuntia edellisestä maalista. Valmennusjohdon yksi tärkeimmistä teeseistä kuuluu: ”maalin jälkeinen vaihto”. Ei auta itku markkinoilla ja peli jatkuu. Tasaista vääntöä joka kääntyy lopulta Ponnistuksen eduksi ja Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuu saa laukoa sydämensä kyllyydestä reikäpalloa maalin perukoille. Pian tämän jälkeen Ponnistus ottaa jälleen taktisen jäähyn, että saadaan kentälle tilaa, eikä aikaakaan kun tämä entinen kyy, nykyinen padelin pelaaja, Eetu Kyrönlahti iskee alivoimalla. Jäähy saadaan hyödynnettyä ja noin 24 sekuntia edellisestä maalista meidän Ville laittaa verkkoa heilumaan. Peli alkaa olla taputeltu, mutta vielä vastustaja yrittää ja onnistuukin maalinteossa pelikellon pysähtyessä aikaan 42.23. Tilanne 9-4 Ponnistuksen hyväksi. Johanssonin Ville painaa vielä 15 sekuntia ennen loppua palloa häkkiin ja sinetöi näin Ponnistuksen kaikkien aikojen yhden ottelun maaliennätyksen, tehden 7 maalia tässä ottelussa. Lehterit hiljenevät toviksi, sillä Ponnistuksen seuraava ottelu alkaa vasta tunnin kuluttua.

Ponnistus – IU 10-4 (0-0,5-1,5-3)

Ville Johansson 7+1
Eetu Kyrönlahti 1+4
Teemu Vainio 0+3
Jesse Joensuu 1+1
Sami Tuuri 1+0
Pasi Holkkola 0+1
Juha Koivula 19 torj.

MVP Ville Johansson

Toinen peli oli Vaasalaista PT-94 nimistä joukkuetta vastaan. Peli oli käytännössä pelkkää iloa ja rakkautta, sillä Ponnistus varmisti sarjapaikan jo ensimmäisessä

Vaasallaiset olivat ottelussa kuskin paikalla ja kahden erän jälkeen tilanne oli 5-0.

Kolmannen erän alussa vastustaja saa kuin saakin epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen pallon maaliin ja tilanteeksi 6-0. Padelmiehemme Kyrönlahti napauttaa kämmenpuolelta kavennuksen ja syöttäjänä toimii Teemu ”lauo Helminen lauo” Vainio. Vastustaja iskee vielä kaksi maalia, kunnes Vainio ja Kyrönlahti harjoittelevat ensi kauden alivoimakuvioita ja viimeistelevät loppulukemiksi suhteellisen tylyt, mutta täysin ansaitut lukemat. Ponnistuksen kausi päättyy siis 8-2 tappioon tämän 75 päisen yleisön hurratessa molemmille joukkueille.

PT-94 – Ponnistus 8-2 (2-0,3-0,3-2)

Eetu Kyrönlahti 1+1
Teemu Vainio 1+1
Juha Koivula 19 torj.

MVP Teemu Vainio

Joukkue vältti putoamisen sarjaporrasta alemmas. Sisäinen pistepörssi menee tällä kertaa Teemu Vainiolle tehoilla 7+20, sillä irtoaa koko sarjan 8. sija. Sisäinen maalipörssi menee taas Matias Metsäpellon nimiin tehoin 18+7, sillä taasen irtoaa koko sarjan jaettu 6. sija.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--