Salibandymiehet avasivat voitoilla

Hyvä yleisö! Jälleen on aika julistaa salibandykausi Ponnistuksen osalta avatuksi ja ensimmäinen turnaus järjestettiin Qmax-areenalla.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Valaiden kakkosporukka. Kuten odottaa saattoi, vastustaja oli kova ja heidän tiivis viisikkonsa aiheutti Ponnistukselle ajoittain ongelmia. Pallonhallinta pelissä oli enimmäkseen Ponnistuksella ja niimpä ajassa 4:20 tuli herra nimeltä Eetu “Kyy” Kyrönlahti ja sivalsi kauden avausmaalin Teemu Vainion loistavasta syötöstä verkon perukoille. Ketsuppipullo auki, ei muuta kun lisää!
Viisi minuuttia myöhemmin ajassa 9:28, oli Matti Herttuan vuoro täräyttää pallo takayläseen. Tähän maaliin syötön tarjosi köyhän miehen Granlund, eli Matias Metsäpelto. Kaunista yhteistyötä.
Valaat oli kuitenkin päättänyt että ei näitä pelejä voiteta vajaassa kymmenessä minuutissa ja teki erän loppuun kaksi osumaa. Maalivahtimme Jere Johansson teki maalilla voitavansa, mutta aina sekään ei riitä.
Kapteenimme Tuomas “Kaunistontien Kovaltsuk” Malmi yritti herätellä joukkuetta uudelleen peliin erätauolla ja ilmeisesti tuo moneksi muuksikin tituleerattu kokenut oma pikku “Jutimme” sai Ponnistuksen jälleen rillaamaan.

Toiseen erään Eetu Kyrönlahti iski ottelun toisen osumansa pelikellon näyttäessä aikaa 16:18. Eipä siinä taas maalivahdilla paljon jäänyt sanottavaa. Syöttäjänä toimi kukapa muukaan kuin Teemu Vainio. Ajassa 22:17 Sami Tuuri pääsi täräyttämään vanhan kunnon klapklap-maalin hienon syöttökuvion päätteeksi ja taululla seisoi 2-4 Ponnistuksen hyväksi. Valaat kavensi vielä ennen erän loppua ja viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 3-4 tilanteessa.

Eetu Kyrönlahti pääsi heti erän alkuun koittamaan rankkaria, veskari kahville ja pallo hiuksen hienosti ohi maalin. Peli oikeastaan pysähtyi viimeisessä erässä ja ymmärtäähän tuon kun kyseessä on kauden ensimmäinen peli. Vastustaja yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta Sami Tuuri ei kauaa tyhjänä seisovaa maalia ihmetellyt vaan iski pallon sinne minne se kuuluu vastustajan namupassista ja lopputuloksena siis 3-5 voitto kauden avauspelistä Ponnistukselle.
Täytyy sanoa että hyvä peli kauden ensimmäiseksi ja tästähän on tavattu vain parantaa.

Valaat II – Ponnistus 3-5 (2-2,1-2,0-1)

Tehot:
Eetu Kyrönlahti 2+0
Sami Tuuri 2+0
Matias Metsäpelto 0+2
Ville Johansson 0+2
Matti Herttua 1+0

Seuraavana vastaan asteli SPV IV- joukkue. Tiesimme pelistä tulevan kovan, mutta ei nyt ihan näin kovan.
Ensimmäiseen erään asteltiin nöyränä, kuten meillä on tapana, ja Teemu Vainio laittoi palloa verkkoon Eetu Kyrönlahden syötöstä jo ajassa 0:04. Aivan kuin vastustajan penkiltä olisi kuulunut että mikä meihin oikein iski?
Matias Metsäpelto ei ihan heti perään tehnyt maalia, mutta kello näytti aikaa 12:46 kun Ponnistus johti 0-2. SPV kavensi tilanteeksi vielä aivan erän lopulla 1-2, mutta ei se mitään, sillä maalivahtimme Jere Johansson oli suorastaan liekeissä tähän asti ja varsinkin tästä eteenpäin.

Toinen erä mentiin SPV:n hallinnassa, mutta meidän viisikkomme toimi täydellisesti. Puolustajat blokkasi vetoja, hyökkääjät blokkasi vetoja ja luultavasti joku Ponnistuksen noin satapäisestä fanilaumastakin blokkasi jollain tapaa vetoja. Jos ei blokannut niin Jere Johansson maalilla kyllä otti kiinni kaiken ja vähän yli. Toinen erä maaliton ja tilanne edelleen 1-2 Ponnistuksen hyväksi.

Kolmanteen erään kaivattiin ja kaivettiin jalkoja. SPV hallitsi peliä tähän asti, mutta jos meidän viisikkomme toimii niin siitä ei tule läpi edes SPV:n liigajoukkue ja se peli sattui nyt erittäin hyvään paikkaan.
Eetu Kyrönlahti jatkoi maalitehtailua ja syöttökone Teemu Vainio jatkoi omaa hommaansa ja ajassa 33:48 oli 1-3 maali valmis. Jostain syystä vastustaja alkoi viimeistään tässä kohtaa käydä melko kuumana ja mikäs siinä kuumana käydessä kun vastustaja tekee kaikki yritykset turhiksi. Täysin ymmärrettävää.
Teemu Vainio pääsi koittamaan rankkaria, mutta ei tällä kertaa. Seuraava menee! Matias Metsäpelto kaunisteli lukemat vielä legendaariseen, jo vuodelta -95 tuttuihin 1-4 lukemiin. Syöttäjänä toimi Jesse “Jesse Joensuu” Joensuu.

Ensimmäinen turnaus pakettiin tällä tavalla ja varsinkin tämä toinen peli oli sitä Ponnistusta mitä ollaan totuttu näkemään kun sille päälle satutaan.

Vielä täytyy ainakin kerran kehua Jere Johanssonia joka pelasi tällä kertaa molemmat pelit kun “Lakaluoman Hasek” Miika Pohjasmäki paranteli pientä loukkaantumistaan sairastuvalla. Jere torjui niin monta laukausta että ilmeisesti toimitsijoilla loppui sormet kesken, kun niitä ei koskaan saatu virallisiin tilastoihin.

SPV IV – Ponnistus 1-4 (1-2,0-0,0-2)

Tehot:
Matias Metsäpelto 2+0
Teemu Vainio 1+1
Eetu Kyrönlahti 1+1
Jesse Joensuu 0+1

Seuraava turnaus onkin kotiturnaus Ritavuoren koululla ja uskon joukkomme olevan silloin viritetty viimeisen päälle.

Tervetuloa katsomaan peliä paikanpäälle 9.10 klo10 ja 18!

Teksti: Miika Pohjasmäki

--