Salibandymiehet Kauhajoella

Lapuan Ponnistuksen miesten uljas 4 div. salibandyjoukkue matkusti tällä kertaa Kauhajoelle kohtaamaan kotijoukkue SB Kauhajoen ja Valaiden (Seinäjoki) kakkosjoukkueen. Tunnelma oli jännittävä sillä kokoonpanoon saapui muuan Eetu Kyrönlahti pitkän padelkauden jälkeen ja puolustuksen huippu-ukko Matti Mäki-fossi, joka on kärsinyt alkukauden ikävistä loukkaantumisista.

LaPo – SB Kauhajoki

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kotijoukkue, joka on Ponnistusta yhtä pykälää korkeammalla sarjataulukossa.
Ottelu alkaa sähäkästi kun kotijoukkue iskee jo kuuden sekunnin kohdalla. Tästä kuitenkin herätään ja tasoitetaan peli Teemu Vainion ja Eetu Kyrönlahden näyttävän neppailun päätteeksi. Seuraavaksi alkaa tapahtua kummia, kun kauhajokiset tekevät peräti neljä maalia kahteen minuuttiin. Matias Metsäpelto herättelee joukkuetta vielä erän viimeisellä minuutilla tekemällä kauniin yksilösuorituksen päätteeksi maalin. Toiseen erään 2-5 tilanteesta, eikä toinen erä tätä lukemaa paljon kaunista, kun aamulla maaliin hälytetty Olli Ala-Kojola saa kaivaa palloa selkänsä takaa peräti seitsemän kertaa. Toisesta erästä ei muuta kerrottavaa. Kolmanteen ja ratkaisevaan siis mielenkiintoisessa 2-12 tilanteessa. No eipä mene aikaakaan kun Tuurin Sami tekee ja Heinospanu tarjoilee ja taas ollaan taistelussa mukana, kunnes vastustaja napauttaa kaksi maalia kostoksi tästä. Vielä pyristellään ja päästään jopa 8 maalin päähän, kun vastustaja niittaa ikävän 6-15 maalin vain 12 sekuntia ennen pelin loppua. Ei muuta kun seuraavaa peliä kohti!

Tehot:
#27 Metsäpelto Matias 2 + 1 = 3
#61 Tuuri Sami 1 + 1 = 2
#2 Mäki-Fossi Matti-Jaakko 1 + 0 = 1
#44 Joensuu Jesse 1 + 0 = 1
#80 Vainio Teemu 1 + 0 = 1
#17 Heinonen Panu 0 + 1 = 1
#88 Kyrönlahti Eetu 0 + 1 = 1

#21 Ala-Kojola Olli 21 torjuntaa

Valaat II – LaPo

Illan toista ottelua kohti kasvojen pesu mielessä. Alku on hieman jännittävä molemmille osapuolille ja ensimmäinen erä paukutellaankin ilman maaleja. Panu Heinonen sanoo erätauolla, että tämä pelleily saa nyt loppua ja täräyttää 0-1 maalin ajassa 15:14. Tämän jälkeen Ponnistus ottaa jälleen jo legendaariseksi muodostuneen taktisen jäähyn ja pääse jauhamaan vaaralliseksi muodostunutta alivoimaansa. Vainio syöttää ja Joensuun Jesse laukoo ja näin ollen peli on 0-2. Pian tämän jälkeen on Ritamäen Rucchinin vuoro ja Ville laittaa lukemiksi jo 0-3. Valaiden hyökkäys herää tähän ravisteluun ja tekee kaksi maalia, tullen jo vaaralliseen 2-3 tilanteeseen. Padelmestari Eetu ”Kyy” Kyrönlahti kuitenkin näyttää Valaille, että tämä rimpuilu on turhaa ja laittaa Ponnistuksen pienelle karkumatkalle toisen erän loppuminuuteilla. Kolmanteen erään lähdetään raikkaana ja levollisin mielin, sillä Mäki-Fossin Matti näyttää olevan pelipäällä, iskien pari maalia heti erän alkuun. Tämän päälle Matti ottaa vielä jäähyn ja taas on alivoiman aika. Vainio-Metsäpelto kaksikko ei tästä erehdy, vaan napauttaa palloa pussiin alivoimalla. Lukemia pääsee kaunistelemaan vielä meidän Ville ja Tuurin Nuutti ja peli saadaan pakettiin ihan mukavissa 2-9 lukemissa. Hienoa vääntöä meidän pojilta.

Tehot:
#2 Mäki-Fossi Matti-Jaakko 2 + 1 = 3
#7 Johansson Ville 2 + 1 = 3
#80 Vainio Teemu 1 + 2 = 3
#27 Metsäpelto Matias 0 + 3 = 3
#88 Kyrönlahti Eetu 1 + 1 = 2
#17 Heinonen Panu 1 + 0 = 1
#24 Tuuri Nuutti 1 + 0 = 1
#44 Joensuu Jesse 1 + 0 = 1

#21 Ala-Kojola Olli 17 torjuntaa

Teksti: Miika Pohjasmäki

--