Ylihärsilälle 100. maali

Salibandyn 5 div. sarjapelit jatkuivat tutussa ja turvallisessa Qmax-areenassa Hyllykalliolla. Saaliiksi tulikin tavoitteeksi asetetut kaksi voittoa. Ensimmäisestä tiukka taisteluvoitto ja toisesta helpompi voitto keskeytyksellä. Toisessa ottelussa Tuukka Ylihärsilä teki kaksi maalia saavuttaen ensimmäisenä pelaajana Ponnistuksen historiassa 100 maalia salibandyliiton alaisissa sarjoissa. Mukana siis 4. ja 5. divaripelit. Se on kunnioitettava saavutus, tähän Tuukka tarvitsi vajaat viisi kautta.

Sc Alavus-Ponnistus 4-6 (2-1,2-1,0-4)

Alavutelaiset lähti otteluun ryminällä, jo 1.36min kohdalla palloa oli kaivettu kahdesti Ponnistuksen maalista. Paikkoja riitti mutta ei vaan saatu palloa sisään, toinen erä meni samalla kaavalla. Pahimmillaan toisessa erässä Alavus johti 4-1. Toisen erän loppuun kavennus ylivoimalla ja kahden maalin takaa-ajoon vimeiseen erään. Sovittiin että jätetään kaikki kentälle viimeisessä erässä. Erä alkoi hyvin, tämän ottelun paras pelaaja Ville Johansson taisteli heti alkuun tahtomaalin. Minuutti siitä ja Johansson antaa millintarkan syötön Eetu Kyrönlahdelle joka tasoittaa 4-4. Voittomaalin pääsee iskemään Lasse Saunamäki onetimeristä Matti Herttuan syötöstä. Saunamäki tekee vielä yhden puolesta kentästä tulisella ranteella. Loistava nousu viimeiseen erään joka menee lapualaisille 0-4.

Tehot:
Ville Johansson 2+1
Eetu Kyrönlahti 2+1
Lasse Saunamäki 2+0
Teemu Vainio 0+1
Matti Herttua 0+1
Anssi Ojutkangas 0+1
Jere Johansson 17torj.

Ponnistus-Valpas 13-1 (5-0,4-1,4-0)

Toinen ottelu oli sarjan toiseksi viimeistä Ähtärin Valpasta vastaan. Sen kaava meni niin että Ponnistus piti palloa lähes kokoajan. Harvinaisia vastahyökkäyksiä Valpaskin sai mutta ne pystyttiin puolivaloillakin siivota. Tästä ottelusta tehopisteitä kertyi yhtä lukuunottamatta kaikille kenttäpelaajille. Kirkkaimpana joukkueen kapteeni Tuomas Malmin hattutemppu ja syöttö. Se oli uran ensimmäinen mutta tuskin viimeinen? Jokaisen maalin hatullisesta namutteli keskushyökkääjänä pelannut Matti Mäki-Fossi. Ottelu keskeytettiin ajassa 36:20 maalieron tullessa kahteentoista. Tässä ottelussa Tuukka Ylihärsilä teki maalit 99 ja 100.

Tehot:
Tuomas Malmi 3+1
Matti Mäki-Fossi 1+3
Lasse Saunamäki 1+3
Tuukka Ylihärsilä 2+1
Jukka Latvala 2+0
Lauri Holkkola 1+1
Anssi Ojutkangas 1+0
Eetu Kyrönlahti 1+0
Teemu Vainio 1+0
Matti Herttua 0+1
Ville Johansson 0+1
Jesse Joensuu 0+1

Seuraava ja kauden päättävä turnaus Peräseinäjoella Ritola-hallissa 14.3.

--