Salibandymiehet tappioitta

Tällä kertaa Ponnistuksen miesten salibandyjoukkue kohtasi Qmax-areenalla Kyyjärven KyKyn ja kotiareenallaan pelanneen Konnat V joukkueen.

Ensimmäisessä ottelussa KyKy näytti vaarallisuutensa alkuminuuteilla ja iski johtomaalin pelin vanhetessa sekuntia vajaa 4 minuuttia. Reilun 9 minuutin kohdalla nähtiin mitä tapahtuu kun Pitkämäen härkä saa pallon vastustajan hyökkäysalueella ja Matias Metsäpelto laukoi pelin tasoihin.
Vastustajan Noposen Anttoni ei ollut vielä valmis antamaan periksi, vaan vei kyyjärveläiset ylivoimalla jälleen maalin karkumatkalle, kun toista erää oli pelattu vajaa minuutti.
Tämän jälkeen pelattiinki tasaista vääntöä liki 20 minuuttia, kun vastustajan tolppaträppi näytti purevan meidän hyökkäykseemme. Kuitenkin maalivahti Jere Johansson sai träpin auki loisto syötöllä ja Teemu ”lauo Helminen lauo” Vainio meni ja laukoi pelin tasoihin.
Tämän jälkeen vastustajan peli meni hieman sekaisin kun puolustamisesta ei enää ole hyötyä ja pitäisi vaihtaa lennosta hyökkäyspeliin ja silloin ”Essonmies” Saunamäki ottaa ja täräyttää Ponnistuksen ensimmäistä kertaa johtoon ottelun aikana. Mainio syöttö jälleen joukkueen ikitaistelija Anssi ”Kukkone” Ojutkankaalta.
Loppu oli kosmetiikkaa ja 2-4 maalin teki Sami Tuuri, Eetu Kyrönlahden loistavasta esityöstä.
Hieman laiskaa peliä Ponnistukselta, mutta onnistuttiin raapimaan ottelusta kuitenkin täydet pisteet.

KyKy – Ponnistus 2-4 (1-1,1-0,0-3)

Matias Metsäpelto 1+0
Lasse Saunamäki 1+0
Teemu Vainio 1+0
Sami Tuuri 1+0
Eetu Kyrönlahti 0+1
Anssi Ojutkangas 0+1
Jere Johansson 0+1 ja 11 torjuntaa

Toiseen otteluun parin tunnin huilin jälkeen Konnia vastaan ja täysi rähinä päälle. Matti Herttua, tuo Hellanmaan Bobby Orr kiskaisee johtomaalin vajaan kahden minuutin kohdalla. Täysi rähinä on päällä myös vastustajalla joka tasoittaa 11 sekuntia tämän jälkeen. Yritetään muistaa se maalin jälkeinen vaihto.
Herttua iski toisenkin maalin 7 minuutin paikkeilla ja ensimmäiseen erään vielä Sami Tuuri pääsi tuulettamaan. Tilanne siis Ponnistuksen hyväksi 3-1 ensimmäisen erän jälkeen.
Toisen erän lopulla alkoi näyttää siltä että Ponnistus menee odotetusti menojaan, kun Lasse Saunamäki lyö tilanteeksi 4-1. Vajaa minuutti ennen summeria iskee vastustaja kuitenkin kavennuksen ja viimeistä erää kohti siis 4-2 tilanteessa.
Tässä kohtaa sekosi Ponnistuksen pakka aivan totaalisesti ja olisi tarvittu joku läpsimään joka jätkää poskille (itse olin estynyt). Konnat iski vajaaseen neljään minuuttiin kolme maalia ja johti ottelua. Tämä ei ollut se mitä lähdettiin hakemaan, mutta onneksi Ville Johansson löysi jostain vielä yhden vaihteen ennen ottelun päättymistä ja tasoitti pelin ajassa 43.14.
Lopputulos siis 5-5 ja tähän asti tappiotta edennyt joukkue ei voi olla tähän millään tyytyväinen. Harjoituksissa on tiedossa punnerruksia rystysillä ja läpsyjä poskille.

Ponnistus – Konnat V 5-5 (3-1,1-1,1-3)

Matti Herttua 2+0
Lasse Saunamäki 1+1
Matias Metsäpelto 0+2
Ville Johansson 1+0
Sami Tuuri 1+0
Eetu Kyrönlahti 0+1
Jere Johansson 18 torjuntaa

Seuraavaksi pelaillaankin Ylistarossa Kirmaushallissa 5.3. Ponnistus saa vastaansa aina vaarallisen PaSun ja turnauksen kruunaa ottelu kotijoukkue Asema Unitedia vastaan satapäisen yleisön edessä.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--