Salibandymiehet vireessä

Ponnistus salibandyn 5 div. edustusjoukkue pääsi taas jatkamaan kauttaan lauantaina yhden turnauksen verran tutussa, turvallisessa ja legendaariseksi muodostuneessa Qmax-areenan tiloissa Nurmossa. Vastaan asettui PaSu Töysästä ja Nurmon Jymyn III- joukkue.

Ensimmäisestä pelistä oli odotettavissa täydet sarjapisteet, mutta ikinä ei ole varaa lähteä takki auki peliin, varsinkaan tällä tasolla. Ensimmäiseen erään nähtiin kolme maalia, joista kaksi Ponnistuksen käsialaa. Maalintekijöitä Eetu Kyrönlahti ja Ville “Pikku-Ville” Johansson. Molemmissa syöttäjinä Teemu “Lauo Helminen lauo” Vainio (0+5 tähän peliin). Peli oli täysin Ponnistuksen hallintaa, vaikkakin kolmanteen erään lähdettiin vain 4-1 johdossa. Viimeiseen erään laitettiin vähän painetta toiseen päähän ja alkoi niitä onnistumisia tulla tutuilla ja turvallisilla pelimiehillä. Matti “Hellanmaan Bobby Orr” oli jälleen pelipäällä hattutempun muodossa ja uskokaa tai älkää, mutta niin oli myös Ville Johansson tekemällä myös kolme maalia. Lopputuloksena 10-1. Maalivahti Jere Johansson hoiti vaikean pelin hienosti pois.

Ponnistus-PaSu 10-1 (2-1,2-0,6-0)

Tehot:
Teemu Vainio 0+5
Matti Herttua 3+0
Ville Johansson 3+0
Eetu Kyrönlahti 2+0
Matias Metsäpelto 1+0
Pasi Holkkola 1+0
Lauri Holkkola 0+1
Jere Johansson 7torj.

Toiseen peliin vastaan asettuikin Nurmon Jymy, jolla on kokenut porukka ja tarkoitus/ajatus olikin lähteä lauantain viettoon tappio niskassa, mutta kun ollaan pelipäällä niin silloin ollaan.
Ottelu oli enimmäkseen nurmolaisten hallintaa, mutta me teimme ne tärkeät maalit. Vastustajan maalivahdille täytyy nostaa hattua, loistopeli häneltä. Ensimmäinen erä alkoi Jymyn hallinnalla ja tekiväthän nuo naapurikyläläiset avausmaalinkin alivoimalla. Sitten alkoi tulla onnistumisia meillekin ja 18 minuutin kohdalla taululla seisoi 4-1 Ponnistuksen hyväksi. Loppua kohti vastustajan painostus vaan lisääntyi, mutta loistavalla puolustus- ja maalivahtipelillä vastustaja pysyi takana. Matias “Pitkämäen härkä” Metsäpelto viimeisteli hattutempun kauniilla ja tulisella rannelaukauksella, jolle edes allekirjoittanut ei olisi saanut mitään. Loppu olikin taistelua. Jere Johansson pystyi pitää maalinsa tarpeeksi puhtaana valtavan paineistuksen alla ja puolustus siivosi maalinedustaa minkä muilta kiireiltään ehti. Tarjolla ei ollut kun makuupaikkoja. Nurmolaiset saivat kuitenkin kavennettua tilanteeksi vielä 5-4, mutta se riittää meille ja ei muuta kun täyden pistepotin kanssa kotia kohti.

Ponnistus-NJ III 5-4 (2-1,3-1,0-2)

Tehot:
Matias Metsäpelto 3+0
Matti Herttua 0+3
Teemu Vainio 1+0
Ville Johansson 1+0
Eetu Kyrönlahti 0+1
Miika Paloniemi 0+1
Jere Johansson 16torj.

Voitoilla Ponnistus kiilasi sarjan kakkoseksi, kärjessä porskuttaa MLT III. Seuraava turnaus ja sen ajankohta on suuri kysymysmerkki.

--