Salibandymiehille kaksi niukkaa tappiota

Ponnistuksen tällä kertoo ohuehko, mutta sitäkin tarmokkaampi kokoonpano pelasi jälleen kaksi Nelosen ottelua, kun Qmax-areena kutsui uljasta joukkoamme. Valitettavasti emme saaneet koko porukkaa jalkeille erinäisistä loukkaantumisista johtuen, mutta paikalle mentiin kahdeksalla pelaajalla.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SB Kauhajoki ja odotettavissa oli tiukka vääntö, vaikka ei aivan kahta kenttää saatukaan kasaan.
Maalinteon aloittaa joka tapauksessa nuori tulokkaamme Nuutti Tuuri pääsee täräyttämään Hannu Haapa-ahon loistopassista napakalla rannelaukauksella kohti sitä kuuluisaa kenkälaatikkoa ja sinnehän se uppoaa. Nuutille pallo talteen, sillä tämä oli ensimmäinen osuma monista tulevista.
Viitisen minuuttia pelaillaan päästä päähän, paikkoja on kyllä, mutta ei vaan uppoa. Seuraavaksi koemme sen mikä monasti käy jos et käytä paikkoja hyväksi; Jos et itse tee, niin kaveri tekee. Vastustaja tulee siis tasoihin pelikellon näyttäessä 6:22.
Ensimmäiseen erään tilastomerkintä vielä Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuulle, mutta valitettavasti jäähyn muodossa. Loistava nelikkomme hoitaa kuitenkin tämän alivoiman kuin vettä vaan, eikä vastustaja saa käytännössä mitään aikaiseksi.

Seuraavaksi kohti toista erää ja sehän alkaa meidän kannaltamme pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kauhajokiset iskevät kaksi maalia ensimmäiseen kahteen minuuttiin. Tätä joudutaan hetki sulatella, mutta niin sanottu kokenut kaarti tulee ja tekee kauhajokisille saman tempun, alkaen siinä 26 minuutin paikkeilla ja toinen maali 28 minuutin kohdille. Ensimmäisenä iskee tuo napakasta ranteestaan ja erittäin kovasta vauhdistaan tunnettu Pitkämäen härkä, jonka ristimänimi on Matias Metsäpelto. Toinen maali onkin Tuurin Samin käsialaa, jolle vanha kunnon Johanssonin Ville painaa vähän rystylättyä.
Metsäpelto nappaa vielä jäähyn toiseen erään, mutta siitä ei meidän nelikollemme ole haittaa.

Kohti kolmatta erää, sanoisinko jopa, että kutkuttavassa 3-3 tilanteessa. Valitettavasti kutkutus loppuu kolmen minuutin pelin jälkeen, kun kauhajokiset täräyttää maalivahdille mahdottoman laukauksen ja Ponnistus joutuu takaa-ajoon.
Ponnistus ja erityisesti Ville Johansson painaa päälle kuin riivattu, mutta tällä kertaa ei vaan riitä ja tulokseksi ensimmäisestä pelistä 4-3 tappio.
Loistavaa taistelua koko joukkueelta. Tällä kertaa miehet, tai siis henkilöt eivät vaan riittäneet.

Tehot:
Nuutti Tuuri 1+0
Matias Metsäpelto 1+0
Sami Tuuri 1+0
Hannu Haapa-aho 0+1
Ville Johansson 0+1

Torjunnat: Jere Johansson 15 kpl

Toiseen otteluun lähdetään kulmahampaat irvessä edellisen tiukan tappion jälkeen. Vastaan asettui IU.

Ensimmäisessä erässä tosiaan on sitä kulmahammasta pitkällä, kun Metsäpelto iskee jo 39 sekunnin pelin jälkeen palloa pömpeliin syöttäjänä Sami Tuuri.
Tämän jälkeen vastustaja ottaa pari jäähyä ja toinen niistä kostautuu, kun sama parivaljakko iskee. Metsäpelto maalaa ja Tuuri tarjoilee. Ensimmäiseen erään saadaan vielä tilastomerkinnät molemmille joukkueille, mutta ainoastaan jäähyjen muodossa.

Toiseen erään lähdetään 2-0 johdossa, mutta vastustaja tekee maalin jo 33 sekunnin jälkeen. Selkeä maalivahdin estäminen, jota Metsäpelto protestoikin, mutta eihän tuomarit kaikkea näe, jos sitäkään ja Metsäpelto saa tästä vielä jäähyn protestoimisesta. Onneksi tuo jäähy ei aiheuta meille muuta kun sen, että meidän ohuen kokoonpanon jalat alkaa pikkuhiljaa painaa.
Jäähyn jälkeen Isojoen pojat pääsevät napauttamaan kaksi maalia ja siirtyvät näin ollen 2-3 johtoon.
Nyt kaivattaisiin rosteriin leveyttä, sillä kyllä se reisi painaa myös kovakuntoisilla pelaajillamme, kun tarpeeksi saa peliaikaa.
Joensuun Jessellä riittää virtaa ja Jesse näppää meidät Metsäpellon syötöstä tasoihin paria minuuttia ennen erän loppumista.

Kolmanteen erään tasatilanteessa ja nyt urhealta joukoltamme vaaditaan kunnon taisteluilmettä. Peliä pelataan hampaat irvessä viimeiselle minuutille saakka, kunnes Isojoen #99 laittaa sellaisen räkämaalin, ettei ole näillä lakeuksilla ennen nähty. Kello näyttää 44:13 ja ei muuta kun maalivahtia pois ja melkein kaikki mailan kanssa matkassa olevat kentälle! Pari aivan loistavaa paikkaa, mutta ei osu ja pallo pomppaa keskialueelle, josta vastustaja pääsee iskemään loppulukemiksi ikävät 3-5.
Loistavaa taistelua edelleen koko porukalta. Jos sitä seuraavaan turnaukseen saadaan edes se kaksi kentällistä pelaajia. Vielä kun olisi samat vastustajat, niin nähtäisiin ne todelliset lukemat!

Tehot:
Matias Metsäpelto 2+1
Sami Tuuri 0+2
Jesse Joensuu 1+0

Torjunnat: Juha Koivula 10 kpl

Teksti: Miika ”Lakaluoman Hasek” Pohjasmäki

--