Salibandymiehille sarjan voitto

Miesten 5. divisioonan salibandykausi saatiin lauantaina päätökseen kotiturnauksessa,

jossa panoksena ei enempää eikä vähempää kuin sarjanousu. Vastustajina vanhat MäyPa ja AC Alavus. Ensimmäiseen otteluun mäyryläisiä vastaan lähdettiin vähän varovaisesti ja tarkkaillen, olihan panokset suhteellisen kovat.
Kuitenkin vajaan viiden minuutin paikkeella painaa vanhempi Holkkola palloa pussiin Herttuan tarjoilusta. Minuutti tämän jälkeen MäyPa tulee kuitenkin tasoihin komealla maalilla. Peliä pelattu 9 minuuttia pelattu, ylivoima, Herttua ja vanhempi suntio Holkkola pelaa pakki-pakkia ja ei muutakun Pasi nostaa käsiä stadionin kattoa kohti.
Peli jatkuu edelleen tasaisena ja Ponnistuksen leiristä pystyy aistia jännityksen. Vastustaja tasoittaa pelin 26 minuutin paikkeilla ja se maali taisi ”herättää nukkuvan karhun”. Tästä minuutti niin Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto painaa Pasi Holkkolan syötöstä Ponnistuksen johtoon.
Vielä viimeisellä minuutilla Juha ”One more year” Viita painaa häkin Lehtimäen Kosan syötöstä. Tilanne 2-4 ja kolmanteen erään.
Pahoittelut tässä kohtaa paikallislehden toimitukselle, mutta näitä vaan tuli.
Jesse Joensuu aloittaa maalinteon kolmannessa erässä ja tilanteeksi 2-5. Kosalta komea passi. Reilun minuutin päästä on Metsäpellon vuoro täräyttää syöttökone Teemu Vainion passista palloa pussiin. Herttuan Matti tästä innostuneena painaa myös yhden häkin ja tilanne 2-7. Eetu Kyrönlahti käy näppäämässä pallon verkon perukoille 30 sekuntia tämän jälkeen. Seuraavaa maalia yleisö joutuukin odotella minuutin verran, kun Metsäpelto käy kiskaisemassa, jälleen kerran Vainion syötöstä, tilanteeksi 2-9. Sitten pientä taukoa maalinteosta ja kevyttä jäähyilyä välillä puolin jos toisin.
Seuraavan maalin täräyttääkin MäyPa ajassa 43:21. Holkkolan nuorempi suntio Lauri innostuu täst ja tekee 24 sekuntia kavennuksen jälkeen maalin. Holkkolalla on ennenkin ollut tät ongelmaa että ei meinaa ehtiä aloitukseen kun taas pitäisi tehdä, nimittäin 4 sekuntia edellisen maalinsa jälkeen Lauri iskee loppunumeroiksi 3-11. Molempiin syöttäjänä Tuurin Sami.
MäyPa – Ponnistus 3-11 (1-2,1-2,1-7)
Matias Metsäpelto 3+1
Pasi Holkkola 2+1
Matti Herttua 1+2
Sami Tuuri 0+3
Lauri Holkkola 2+0
Teemu Vainio 0+2
Konsta Lehtimäki 0+2
Jesse Joensuu 1+0
Juha Viita 1+0
Eetu Kyrönlahti 1+0
Jere Johansson 7torj.
Toinen ottelu sarjassa kolmantena majailevaa SC Alavuden porukkaa vastaan oli enää pelkkää kosmetiikkaa sarjanousua ajatellen. We are the champions soi, mutta pelataan peli pois alta.
Ottelusta kehkeytyikin melkoinen trilleri. Ei sillä että Ponnistus olisi lopettanut pelaamisen vaan vastus oli juuri niin kova kun sarjakolmoselta voi odottaa.
Alku tuntuu olevan molempien osalta pientä ihmettelyä että mitäs nyt kun kausi loppuu ja kalavehkeet on vielä siellä varaston perällä.
Joka tapauksessa vajaan 12 minuutin kohdalla Matias Metsäpelto muistaa missä ne kalavehkeet on ja painaa pöntön kauniilla yksilösuorituksella. Ensimmäinen erä mennään näillä ja kohti toista erää.
Kaveri tulee tasoihin heti toisen erän alussa ja kamppailu alkaa tosissaan. Kun on pelattu 25 minuuttia ja ollaan alivoimalla niin isketään nyt kun on paikka, sanoo Sami Tuuri ja tekee alivoimalla johtomaalin. Teemu ”lauo Helminen lauo” Vainio ottaa ja laukoo ylivoimalla Holkkolan Pasin syötöstä viimeisen erän kolmannella minuutilla. Tilanne Ponnistukselle 3-1 ja taas mennään.
Kiilusen Eetu vastustajan puolelta pääsee ilkeästi yllättämään siinä 40 minuutin paikkeilla ja pelistä alkaa kehkeytyä se alussa mainittu trilleri. Minuutti tämän jälkeen lähes varattoman miehen Ovechkin, eli Konsta Lehtimäki täräyttää pallon maaliin Tuurin Samin syötöstä.
Vastustaja tekee pelistä vielä sen trillerin tekemällä maalin reilun 43 minuutin kohdalla ja tilanne 4-3. Tämä ei valitettavasti riitä sillä Ponnistus laittaa kokemusta kentälle, eikä vastustaja saa enää loppuun mitään vaarallista aikaan. Lopputulos siis 4-3 Ponnistukselle.
Ponnistus – SC Alavus 4-3 (1-0,1-1,2-2)
Sami Tuuri 1+1
Matias Metsäpelto 1+0
Teemu Vainio 1+0
Konsta Lehtimäki 1+0
Matti Herttua 0+1
Pasi Holkkola 0+1
Jere Johansson 11torj.
Näin kausi pakettiin häviämättä ainoatakaan peliä. Kauteen mahtui kaksi tasapeliä, joista ainoat pistemenetykset. Allekirjoittanut jakaa tässä parhaan pelaajan palkinnon ja se menee maalivahti Jere Johanssonille. Pelasi yhtä vaille kaikki pelit torjuntaprosentilla 87,41. Siihen ei ihan kaikki pysty. Toki tässä pitäisi nimetä lähes koko joukkue, mutta allekirjoittanut antaa kuvitteellisen pystin Jerelle.
Teksti: Miika Pohjasmäki
--