Salibandymiehille voitto ja tasuri

Ponnistuksen 4. div. salibandymiehet matkasivat tällä kertaa Alavudelle sarjapisteiden toivossa ja kyllähän matkalta tarttui sellaisiakin mukaan. Hieno paikka tämä Etelä-Pohjanmaan kansanmusiikkitaiteen kehto.

LaPo-SPV IV
Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui tämä Seinäjoen peliveljien farmiseura, josta F-liigaan on kuitenkin nimestä huolimatta matkaa valovuosi. Toisin se on kuitenkin Ponnistuksen kopissa. Ensimmäiseen erään lähdettiin tarmoa täynnä ja tämän tarmon kanssa jouduttiin pelailla, kunnes pelikello kääntyi aikaan 7:02 ja valotaululle ilmestyi maalintekijä Teemu Vainion nimi. Tähän kauniiseen maaliin syötön antoi Mattilan Timo. Eipä aikaakaan kun vastustaja tasoittaa ja jälleen joudutaan vääntämään tasatilanteessa. Ei onneksi minuuttia kauempaa, kun Heinosen Panu täräyttää palloa maaliin. Erätauolle siis Ponnistuksen 2-1 johdossa. Toisessa erässä vastustajan Kohtalan Vesan pöljä päivä osoittautuu pöljäksi ja Vesa pääsee rankaisemaan kahdella maalilla joiden välissä on vain puolisen minuuttia. Tappiolla ollaan ja kentälle laitetaan Johanssonin Ville joka tasoittaa tilanteeksi 3-3, kun peliä on pelattu melko tarkasti 20 minuuttia ja 6 sekuntia. No tästähän ei mene kun 14 sekuntia ja taas on Vesa tekemässä tuhojaan meidän puolustusalueella. Teemu Vainion varomaton fyysinen pelaaminen antaa vastustajalle ylivoiman josta Vesa tietenkin iskee. Seuraavaa tilastomerkintää saadaan odotella useampi minuutti, mutta sieltä se taas tulee ja vastustaja ottaa jäähyn. Ylivoimaa ehdimme pelata vain 13 sekuntia kun Heinosen Panu rankaisee kovalla lämärillä vastustajaa ja tilanteeksi ennen kolmatta erää saadaan tämän johdosta 4-5. Maalin takaa-ajo ja valmennusjohto miettii seuraavaa siirtoa. Päädytään siihen, että Mattilan Timo ottaa erätauolla väärästä etäisyydestä jäähyn ja päästään jauhamaan vaarallista alivoimaamme heti kolmannen erän alusta. Ajassa 30:56 tämä alkaa tuottaa tulosta ja maaleja tulee kuin liukuhihnalta. Ensin iskee Joensuu, sitten Metsäpelto ja vielä kirsikaksi kakun päällä iskee Vainio ja peli onkin yhtäkkiä 7-5. Metsäpelto kaunistelee lukemia vielä viidellä viittä vastaan ja tilanne on kääntynyt päälaelleen tuon jäähyn ansiosta. Vastustaja yrittää kaikkensa, mutta se ei tällä kertaa riitä kun yhteen maaliin ja Ponnistus pääsee Alavuden yöelämään 8-6 voitto takataskussaan. Toki ensin pitää pelata vielä päivän toinen ottelu.

Valaat II-LaPo
Toisessa ottelussa vastassamme on myös tuon naapurikylän kasvatteja kun Valaiden kakkosporukka lähtee meitä haastamaan. Ensimmäiseen erään lähdetään jälleen kovaa, eikä siinä mene kun 48 sekuntia ja Valaiden maalivahti saa kaivaa palloa selkänsä takaa Mattilan Timon tehdessä. Pari minuuttia siihen lisää niin taas käsi käy verkolla Metsäpellon laukauksen jäljiltä. No ei mene kyllä kauaa siihenkään kun vastustaja tekee pari maalia meidän päähän ja erätauolle päästään kutkuttavassa 2-2 tasatilanteessa. Pallottelu jatkuu toisenkin erän sillä erotuksella että Valaat tekee yhden ja meidän Ville tekee kaksi. Kolmanteen ja ratkaisevaan lähdetään ikään kuin odottamaan sitä meidän Villen kolmatta ja sieltähän se tulee kun vähän potkii ja Ponnistus siirtyy turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. No tässä pelissä se ei ole kovin turvallinen johto ollut ja vastustaja tekeekin ne tasapisteisiin oikeuttavat kaksi maalia melko nopeasti. Sitten iskee Tuurin Sami vuorostaan ja taas ollaan karkuteillä. Vaan eipä riitä sekään kun Valaat taituroi itsensä jälleen tasoihin. Sitten kentälle astuu meidän Ville. Peliä on jäljellä noin 33 sekuntia kun Ville ottaa tilastomerkintöjä. Ottelun neljäs maali ja samalla 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Valaat tietenkin tekee sen yhden pisteisiin oikeuttavan häkin 13 sekuntia ennen kun summeri soi ja ottelun lopputulokseksi muodostuu lukemat 7-7.

mp

--