Salibandymisten vahva peli jatkuu

Lauantaina 8.1 oli miesten 5. divisioonan salibandyturnauksen, kun Lapuan Ponnistus matkasi Töysään kohtaamaan Ähtärin SBS Paha II sekä Seinäjoen Valaat II.

Ensimmäisenä vastaan asettui siis SBS PaHa II.
Maalinteon aloitti Hellanmaan Bobby Orr, eli Herttuan Matti, Anssi ”Kukkone” Ojutkangas antoi tähän oivan kukkosmaisen syötön.
Vastustaja tuli tasoihin kellon näyttäessä vajaata viittä minuuttia, eli näytti siltä että tänään tehdään maaleja kilpaa ja katsotaan kuinka käy.
Seuraavana, noin 20 sekuntia myöhemmin iskikin Lasse ”Essonmies” Saunamäki Herttuan syötöstä ja Teemu Vainio jatkoi ”Pikku-Ville” Johanssonin syötöstä tilanteeksi 1-3. Ensimmäiseen erään vastustaja täräytti vielä yhden, joten kutkuttavassa 2-3 tilanteessa etenemme kohti erätaukoa.
Toiseen erään kovalla sykkeellä ja lyhyillä vaihdoilla, niin pelissä käy niin että Johanssonin Ville tulee ja täräyttää pari maalia. Syöttäjinä näihin hatun täyttäjiin Holkkolan vanhempi suntio Pasi ja kukapa muukaan kun ”lauo Helminen lauo” Vainio. Saunamäki laukoo tilanteeksi 2-6 pelin puolivälin paikkeilla. Syöttäjänä Herttua joka täräyttääkin itse seuraavan takayläsen ja tällä kertaa syöttäjänä Holkkolan nuorempi suntio, eli Lauri. Seuraava maali oli saman parivaljakon käsialaa mutta nimet vaan eri sarakkeessa. Essonmies Saunamäki kruunaa uransa kuinkahan monennen hattutemppunsa ja ensimmäisestä ottelusta tuloksena siis voitto 2-9.

SBS PaHa II – Ponnistus 2-9 (2-3,0-4,0-2)

Matti Herttua 2+4
Lasse Saunamäki 3+0
Ville Johansson 2+1
Lauri Holkkola 1+1
Teemu Vainio 1+1
Anssi Ojutkangas 0+1
Pasi Holkkola 0+1
Jere Johansson 16 torj.

Toiseen otteluun Valaita vastaan lähdettiin hyvillä mielin, kun oli kuitenkin lauantai ja kaikkea.
Ensimmäisenä iskee Eetu ”Kyy” Kyrönlahti ja syöttäjänä tuttu karvauskone Teemu Vainio. Toisen iskee taas jo edellisessä pelissä loistanut Ritamäen ”Pikku-Ville” Johansson. Syöttäjänä Jesse Joensuu, jonka lisänimi muuten on sattumalta Jesse Joensuu.
Sitten taas Vainio ja Kyrönlahti kaksikko. Vainio tekee ja Kyrönlahti tarjoilee. Ja nyt kun tähän noin 3 minuuttia ja maali tahtiin on päästy niin painetaan siinä vähän alle 12 minuutin painetaan se neljäs pönttö, asialla Kyrönlahti ja syöttäjänä Johanssonin Ville. 46 sekuntia tämän jälkeen joudutaan pelaamaan kahden miehen alivoimalla, mikä näköjään tarkoittaa sitä että Kyrönlahti tekee ja Holkkolan Pasi syöttää. No kyllä vastustaja yhden tällä YV:llä iskee, mutta ei anneta sen häiritä. Tilanne 5-1 siinä 13 minuutin paikkeella ja ensimmäiseen erään ei muuta saatukaan aikaan.
Toiseen erään ja hypätään suoraan 20 minuutin kohdalle kun vastustaja säikyttelee ja tekee maalin. Apua.
No Essonmies Saunamäki täräyttää yhden toiseen erään, eli erittäin tylsä toinen erä on takana.
Kolmannessa erässä sitten nähdäänkin Essonmies-show kun Saunamäki painaa 4 maalia tähän erään. Ei huono päivä Lasselta.
Maalit kolmanteen erään myös Kyrönlahdelta, joka tekee tämän pelin maaleista 5, ihan ok suoritus. Syöttäjinä kolmannen erän maaleihin näin tylsästi tiivistettynä Holkkola L., Haapa-ahon Hannu ja Herttuan Matti. Lopputulos siis 12-2 Ponnistukselle, joka porskuttaa sarjakärjessä hurjilla tilastoilla ja mikä tärkeintä, ilman yhtään pistemenetystä.
Maalilla molemmissa peleissä Jere Johansson, joka totutusti hoiti tonttinsa vähän paremmin kun olisi tarvinnut.

Ponnistus – Valaat II 12-2 (5-1,1-1,6-0)

Eetu Kyrönlahti 5+1
Lasse Saunamäki 5+0
Ville Johansson 1+3
Teemu Vainio 1+1
Lauri Holkkola 0+2
Hannu Haapa-Aho 0+1
Matti Herttua 0+1
Pasi Holkkola 0+1
Jesse Joensuu 0+1
Jere Johansson 14 torj.

Seuraavaksi 23.1. vuorossa onkin kauden toinen kotiturnaus Ritavuoren koululla. Vastaan silloin asettuu MäyRyn pallo sekä sarjakolmonen SC Alavus. Tämän hetken tiedon mukaan turnaus järjestetään sarjaohjelman mukaisesti, mutta kuten on huomattu, linjaus saattaa muuttua nopeastikkin. Tiedotellaan lisää ohjeistuksista ja käytänteistä lähempänä.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--