Salibandystä voitto ja tappio

Ponnistuksen miesten salibandyn 4 div. edustusjoukkue lähti metsästämään sarjapisteitä Mustasaaresta. Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui IU Isojoelta ja toiseen PT-94 Mustasaaresta. Koska joukkueemme kannattaa vihreitä arvoja, niin saimme hankittua sponsoriltamme Teslalta 7 paikkaisen sähköauton, joten valitettavasti jouduimme taistella vajaamiehisenä.

Ensimmäiseen erään IU:ta vastaan lähdimme maltillisesti, sillä jalkaa piti yrittää säästellä. Ajassa 3:50 vastustaja pääsee iskemään avausmaalin ja nyt ollaan takaa-ajajan asemassa.
Vastustaja tarjoaa meille ylivoimaa ja ajassa 6:40 ”Kyy” Kyrönlahti paukauttaa pallon yläpeltiin, jälleen kerran Teemu Vainion syötöstä.
Kaksi minuuttia tästä, on sama kaksikko jälleen asialla ja samassa järjestyksessä, Eetu maalaa ja Teemu syöttää.
Seuraavaksi näemme rankkarin, jonka ampuja on Matias Metsäpelto. Allekirjoittanut on nollannut Metsäpellon rankkarit treeneissä niin kovalla prosentilla, että oliko valmennukselta oikea valinta laittaa oman maalivahden toimesta ”nöyryytetty” mies vetämään? No Matias pääsee hyvin liikkeelle, mutta jotenkin vastustajan maalivahti saa kätensä väliin. Ei huono yritys!

Toiseen erään lähdetään jo vähän liian varovaisesti, kun vastustaja iskee kahteen minuuttiin kaksi maalia. Maalintekijöinä Tero ”Veinin veli” Vehviläinen ja syöttäjinä Juha Herrala ja Jessin Ziouziou.
Näillä lähdetään kolmanteeen erään.

Ajassa 39:34 Ponnistuksen rankan, mutta palkitsevan juniorimyllyn läpikäynyt Toivo Vanhamäki ottaa ja pistää Kyrönlahden syötöstä palloa pussiin. Pallo talteen!
Ajassa 44:03 joukkue joutuu laittaa lempinimellä Pitkämäen härkä varustetun ikiliikkujan kentälle. Matias menee ja täräyttää pallon yksilösuorituksella vastustajan maaliin.

Ensimmäisestä pelistä siis tuloksena 3-4 voitto.

IU – Ponnistus 3-4 (1-2,2-0,0-2)

Tehot:
Eetu Kyrönlahti 2+1
Teemu Vainio 0+2
Matias Metsäpelto 1+0
Toivo Vanhamäki 1+0
Jere Johansson 20 torjuntaa

Toiseen otteluun PT-94 joukkuetta vastaan joukkue lähti selviytymään. Näin pienellä rosterilla ei yksinkertaisesti pysty taistella täysistä sarjapisteistä yhden turnauksen aikana.

Maalinteon siinä 11 minuutin paikkeilla aloittaa Matias Metsäpelto. Matias ajatteli, että jos meillä ei jalka riitä niin tehdään nyt edes yksi ilmaveivimaali tähän peliin.Valitettavasti sen jälkeen alkaa jalka painaa ja vastustaja iskee seuraavat 7 maalia. Ylivoimalla Matti Mäki-Fossi pääsee vielä kaunistelemaan lukemia, mutta nyt ei vaan riitä. Mahdollisesti useammalla pelaajalla peli olisi päättynyt toisin, mutta vastustaja iskee loppulukemiksi vielä 2-8.
Ei muuta kun ensi kertaan PT-94!

Ponnistus – PT-94 2-8 (1-2,0-3,1-3)

Tehot:
Matti Mäki-Fossi 1+0
Matias Metsäpelto 1+0
Eetu Kyrönlahti 0+1
Juha Koivula 24 torjuntaa

Seuraava turnaus onkin tutussa Ritavuoren koulun salissa, 17.12 juuri ja juuri ennen joulupukin saapumista. Vastassa tutut Munakka ja SPV IV.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--