Sarjan kärkijoukkue vahvempi

Miesten Vitonen, Malax IF – Ponnistus 5-1 (2-1).

Ottelun alku oli tasaista, ehkä lievästi kotijoukkueen hallinnassa. Ponnistuksen Topias Mäki aloitti maalinteon kun pelikello näytti 20 minuuttia. Kotijoukkue tasoitti ja siirryi 2-1 johtoon kolme minuuttia myöhemmin Eemil Viljamaan ja Kevin Storforsin toimesta. Puoliajalle mentiin 2-1 maalahtelaisten johdossa.

Toinen puoliaika meni loukkaantumisien takia heikommin ja kotijoukkue pääsi karkuun viimeisten 15 minuutin aikana. Malax IF:n maalit viimeisteli Walter Sunabacka, toistamiseen Kevin Storfors ja Anthony Häggblad. Parhaiten kentällä hääräs Topias Mäki ja maalilla Niko Salo teki uskomattomia torjuntoja koko peli.

-Olosuhteet kunnossa, kenttä iso tekonurmi. Johdettiin 1-0 Mäen maalilla mutta vastustaja tuli kyllä tasoihin ja meni ohi. Peli oli parempaa kuin KyVoa vastaan. Syötöt napsahteli pelaajalta toiselle ja muutenkin oli hyvä meininki. Pelaajia meillä oli 15, mutta loukkaantumiset ja kuuma keli teki sen että seuraavissa peleissä olisi kiva jos pelaajalista olisi täynnä. Kentän ylivoimainen hahmo oli Salon Niko maalilla. Otti useita huipputorjuntoja läpi ottelun. Juho Pihlajamäki ja Topias Mäki olivat myös pelipäällä, kommentoi valmentaja Hannu Haapa-aho.

Keskiviikkona 29.5. klo 19.00 Ponnistus kohtaa kotona keskuskentällä Vaasasta Suvilahden Sisun (SuSi).

--