SM- kisoista kaksi kulta- ja pronssimitalia

Tammisaaressa kilpailtiin klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut 24-26.2. Kilpailuihin osallistui 292 nostajaa, tapahtuman järjesti Suomen Voimanostoliitto sekä Kraftklubben Eken ry Tammisaari.
Perjantaina Lapuan Ponnistuksesta lavalla nähtiin Marjo-Riitta Mansikka, joka kilpaili sarjassa N50 69kg. Ensimmäsellä nostolla helposti 42.5kg ja toisella 45kg ylös, joka jäi myös tulokseksi. Tällä irtosi hienosti SM-pronssia.
Lauantaina seurasta kilpaili kaksi nostajaa, tuloksena kaksi Suomen mestaruutta!
Ensiksi Tomi Halmesmäki kävi hakemassa jälleen kerran kultamitalin sarjasta M40 66kg, tuloksella 132.5kg. Kaiken nähnyt Tomi ilmoittikin heti kisan jälkeen jäävänsä muutaman vuoden tauolle, kun motivaatiota ei juuri ole. Hommat voimapunnerruksen parissa kumminkin jatkuu.
Oliver Pelkonen voitti sarjan M18 93kg ylivoimaisesti, ja voitti myös M18-ikäluokan parhaan nostajan palkinnon. Aloitus oli helppo 145kg, ja lopulta tulokseksi tuli uusi oma ennätys 152.5kg. Kova suoritus jälleen 17-vuotiaalta.                                 Sunnuntaina vuorossa oli avoin ikäluokka, M83-sarjassa oli mielenkiintoinen taisto, koska sarjaan osallistui kaksi Ponnistuksen nostajaa, Mikko Keskinen ja Jani Vaskivuori. Kärkikaksikko meni menojaan, mutta taistelu pronssista oli neljän nostajan kesken todella tasaista. Mikon ja Janin kummankin ensimmäiset nostot oli 150kg ja toiset 152.5kg. Viimeisellä nostokierroksella Mikko otti 157.5kg ylös, parantaen roimasti ennätystään ja tarrasi pronssiin kiinni. Tämän jälkeen Jani yritti pronssinostoa ja lastautti tankoon 160kg, mutta se jäi tulematta. Hienon taistelun päätteeksi Mikolle pronssia ja Janille 5. sija.
Viimeisenä lavalle asteli Niku Ketola, joka kilpaili sarjassa M120. Ensimmäisellä varma 182.5kg, toisella tulokseksi jäänyt 187.5kg. Viimeinen yritys ennätysraudasta 190 kilosta ei tällä kertaa onnistunut, ja täten 8. sija Nikulle.

Niku Ketola

Valmentaja Niku Ketola ja SM-kultaa voittanut Oliver Pelkonen.

--