SUMMERI LOPETTI PONNISTUKSEN KIRIN

Ponnistus taisteli aivan summerin soittoon saakka Futsalin Ykkösen pisteistä. Joukkueen loppukiri ei aivan riittänyt ja Ylöjärven Ryhti voi voiton niukasti maalein 5 – 4 (2 – 1).

Ponnistus oli pelissä hyvin mukana aina toisen puoliajan alkuun asti. Ryhti meni johtoon 1 – 0 ajassa 9.27  Otto Hiltusen maalilla. Ajassa 17.13 Tapio Tuomaala tasoitti ottelun 1 – 1 Jussi Laapion syötöstä ja vain puoli minuuttia myöhemmin Osku Toikkonen Olli Vanhalan syötöstä siirsi kotijoukkueen 2 – 1 johtoon, joka oli myös puoliaika tulos. Vähän ennen maalia Ryhti oli ottanut aikalisän.

Toisella puoliajalla pelikellon näyttäessä 25.25 Hannu Haapa-aho tasoitti onnistuneella laukauksella pelin 2 – 2 ja vain 25 sekuntia myöhemmin Ryhti kuittasi 3 – 2 Otto Plymin 25.49 maalilla. Sen jäkeen Ponnistus teki virheitä, joista kotijoukkue rankaisi ja näytti repäisevän eron tavoittamattoman kolmen maalin johtoon.  4 – 2 maalasi Markus Halme 27.32  ja 5 – 2 Kalle Salminen 36.37. Kolme minuuttia  ennen ottelun päättymistä Ponnistus otti aikalisän 37.08  ja lentävän maalivahdin käyttöön ja kavensi kahteen otteeseen Sami Kivipuron 38.00 (Miika Korpela) ja Jaakko Prinkkilän 39.06 (Eero Kivipuro) maaleilla tilanteeksi 5 – 4. Heti maalin jälkeen Ryhti otti vielä aikalisän. Tasoituskin oli todella lähellä aivan loppu sekunneilla, kun laukaus meni niukasti ohi Ryhdin maalin. Ponnistuksen parhaana palkittiin maalivahti Ville Tuomaala.

Valmentaja Eero Kivipuro oli tyytyväinen tasaväkiseen vieraspeliin ja lentävällä maalivahdilla pelaaminen oli Eeron mukaan pelin parasta. Futsal Ykkösen sarja jatkuu lauantaina 17.11. Lapuan urheilutalolla kotiottelulla Jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan sekä heti seuraavana päivänä sunnuntaina 18.11. Futsal Cupin 2. kierroksen ottelulla Ponnistus – Ajax Sarkkiranta Kempeleeltä.

--