TAPPIO JA VOITTO KOTITURNAUKSESSA

Ponnistuksen B-pojat avasivat sarjansa lauantaina kotiturnauksessa  tappiolla ja voitolla. Joukkue taisteli hyvin ilman muutamia kovia pelimiehiään. Poissa olivat Juho Niemelä, Ossi Kivipuro, Aatu Kujanpää ja Jussi Jaskari (jääkiekossa, edustuksen futsal ottelu ja loukkaantumiset olivat poissaolon syyt.

Enimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kauhajoen Karhu. Vieraat aloittivat murhaavasti, sillä jo 50 sekunnin jälkeen Karhu johti 1-0. Ponnistus ei lannistunut tästä vaan loi hyviä tilanteita vastustajan maalille, mutta maaliin palloa ei saatulaitettua hyvistäkään paikoista. Vieraat sen sijaan käyttivät maalipaikkansa hyvin. Tauolle siirryttiin Karhun komennossa 3-0.

Toisen puoliajan 4-0 tilanteen jälkeen (27.30) Ponnistuskin onnistui viimein maalinteossa, minuutissa kaksi maalia. Ensin Matti Herttua ja sitten Arttu Happonen maalasivat ja kavensivat tilanteeksi 4-2 kun ottelua oli jäljellä seitsemän minuuttia. Joukkue loikin hyviä maalipaikkoja, mutta epäonnea oli runsaasti ja palloa ei saatu toimitettua kauhajokisten maaliin. Karhu teki vielä minuutti ennen loppusummeria 5-2. Ponnistuksen maalilla pelasivat puoliksi maalivahdit Kylkisalo ja Oja-kaukola. Ottelun tehot: Matti Herttua 1+0, Arttu Happonen 1+0, Jiri Sarvela 0+1 ja Lauri Kähkönen 0+1.

Toisessa ottelussa pojat onnistuivat paremmin viimeistelyssä, kun vastassa oli FC KOMU. Joukkue oli ensimmäisen pelin tappiosta huolimatta latautunut hyvin. FC KOMUn Claude Shyaka aloitti maalinteon ajassa 7.20, tilanne 0-1. Kolme minuuttia myöhemmin ajassa 11.25 Arttu Happonen tasoitti 1-1 Matti Herttuan syötöstä. Vain hieman ennen taukosummeria KOMU iski taukotilanteeksi 1-2.

Ponnistus meni toiselle puoliajalle hyvällä asenteella ja tasoitti puolentoista minuutin jälkeen Arttu Happosen soololla 2-2. Ajassa 27.00 Happonen iski kolmannen kerran 3-2 ja kymmenen minuuttia ennen loppua Jaakko Ilkka iski loppulukemat 4-2. Maalivahti Valtteri Kylkisalo teki lopussa muutamia täkeitä torjuntoja ja vei mustasaarelaisilta lopunkin uskon tasoitukseen. Ottelun tehot: Arttu Happonen 3+0, Matti Herttua 0+2, Jaakko Ilkka 1+0 ja Tuukka Helin 0+1.

Ponnistus pelasi joukkueella: Happonen Arttu, Helin Tuukka, Hettua Matti, Ilkka Jaakko, Kähkönen Lauri, Kylkisalo Valtteri mv, Oja-kaukola Samuli mv, Sarvela Jiri, Tuurinmäki Matias, Tuurinmäki Samuli ja Ulvinen Juho.

DSC_0684DSC_0679DSC_0674DSC_0669

 

 

 

--