Huhtalan laukauksella kotivoitto

Ponnistuksen voittoputki sai jatkoa  kun SuSi Young Boys kaatui maalein 1-0 (0-0).Edustusjoukkueen taival jatkui tiistaina keskuskentällä Nelosen ottelussa, kun vastaan asettui nälkäinen SuSi Young Boys Vaasasta. Vierasjoukkue oli sarjataulukossa pisteen takana. Vaasalaiset pitivätkin kotijoukkue Ponnistusta tiukoilla aina loppuminuuteille asti, kunnes Markus Huhtalan upea laukaus upposi oikeaan ylänurkaan ottelun 89 minuutilla ja Ponnistukselle kolmas peräkkäinen voitto.

Ponnistus hallitsi kenttätapahtumia ensinmäisellä puoliajalla ja joukkueella oli muutamia maalipaikkoja, mutta maaliin saakka palloa ei saatu toimetettua. Paras maalipaikka oli Henri Hovilalla, mutta laukaus hieman yli maalin.

Toisen puoliajalla vierailijat ottivat keskikentän hallintaansa ja loivat hyviä hyökkäyksiä, mutta Ponnistuksen alakerta Linjamäen ja Hovilan johdolla selvittivät tilanteet. Ottelun 75 minuutin kohdalla Tapio Tuomaalan hienon kääntölaukauksen tiellä oli mv Jouni Pylkkänen. Valmentaja Olavi Linjamäki teki lopussa neljä vaihtoa ja ne piristivätkin joukkuetta. Kotijoukkue pääsi jälleen peliin mukaan ja sillä oli muutamia hyviä maalipaikkoja. Pistejako näyttikin jo varmalta, kunnes Juho Niemelä taisteli pallon laidalla ja keskitti, johon ehti Markus Huhtala. Markuksen upea laukaus oikeaan ylänurkaan ja kaikki kolme pistettä jäivät Lapualle. Joukkue nousikin sarjataulukossa puoleenväliin 11 pisteellä.Seuraava ottelu ensi perjantaina 10.7.klo 19.00 kotiottelu sarjakakkosta FC Kuffenia vastaan.

Valmentaja Linjamäki oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. – Maalinteko tahtoo olla tällähetkellä meillä vaikeaa vaikka paikkoja on, onneksi puolustuspelaaminen sujuu.

 

 

--