Toistovoimapunnerrus SM-Viitasaari

Viitasaarella kilpailtiin toistovoimapunnerruksen SM-kilpailut lauantaina 21.11.2020. Tapahtuman järjesti Viitasaaren Viestin voimailijat. Kilpailupaikalla oli tiukat turvallisuusmääräykset. Ainoastaan kilpailusuorituksen ajaksi maskin sai riisua pois. Muuten maski oli oltava kokoajan ja yleisöä ei myöskään kisapaikalle päästetty. Lapuan Ponnistuksen voimailijoista kisaan osallistuivat Tomi Halmesmäki Jani Haapa-aho ja Niku Ketola.

Tomi Halmesmäki voitti  harvinaisen TUPLA kullan jo toisena vuonna peräjälkeen. Tomi osallistui M65kg ja M70kg sarjoihin. Tomi oli omien sanojen mukaan melko varmassa kunnossa. Reenit olivat antaneet sen verran hyvää osviittaa ettei turhia jännityksiä ollut. Tomi teki sarjaan M65kg maagisen 60 toiston sarjan 65kg tankopainolla joka on uusi SE. Sillä ylivoimainen voitto. Hopeaa Juha Matti Englundille Raumalta 35 toistolla. Pronssia Mikko Niemiselle Jyväskylästä 31 toistolla. Neljänneksi Jani Haapa-aho Lapualta myös 31 toistoa mutta painavampana jäi neljänneksi.

Noin 8min huili ja Tomi asteli lavalle M70kg sarjan viimesenä nostajana. Varmoin ottein Tomi nakutteli myös nämä raudat SM-kullan arvoisesti ylös. 41 toistoa 67,5kg tankopainolla toi myös tämän sarjan ylivoimaisen voiton. Hopeaa Tapio Peltokankaalle Alavudelta 33 toistolla.  Pronssia Ville Vaivilalle Helsingistä 27 toistolla. Neljäs oli Aku Korhonen Kiteeltä 26 toistolla.

Olkapääleikkauksesta hiljattain kuntoutunut Jani Haapa-aho jätettin tänä vuonna mitalien ulkopuolelle ollessaan sarjassa M65kg neljäs tuloksella 31 toistoa. Janilta erinomainen tulos ottaen huomioon että kuntoutusta on ollut viimeiset puoli vuotta. Jani vannoi heti kisan jälkeen että vuonna 2021 tulee tulos olemaan pitkästi yli 40 toiston jos ei enemmänkin.

Sarjassa M120kg ensi kertaa toistoihin osallistunut Niku Ketola otti yllätys pronssia tuloksella 18 toistoa 112,5kg tankopainolla. Hyvin mieheltä joka reenaa 100% vain ja ainoastaan maksimirautoja. Sarjan voitti Pihtiputaan ikinuori 1958 syntynyt Eino Pöntiö kovalla 27 toistolla 112,5kg tankopainolla. Hopeaa Tuomo Väänänen Jyväskylästä 22 toistolla 112,5kg tankopainolla ja neljäs Sami Saitiola Lahdesta 15 toistolla.

Tulokset kokonaisuudessa voi käydä kurkkaamassa täältä:

https://suomenvoimapunnerrus.fi/wp-content/uploads/2020/11/21.11.2020-Toistovoimapunnerrus-SM-TULOKSET.pdf

NKHT

 

--