TUL:n LIITTOJUHLAT SEINÄJOELLA KESÄLLÄ 2014

TUL järjestää yhdessä TUL:n Pohjanmaan piirin ja seurojen kanssa liittojuhlan Seinäjoella 6.-8. kesäkuuta 2014. Tapahtuman nimi on Lakeuden Kisat – Yhressä hyvää TULoo.

Lakeuden Kisat on kaikenikäisille liikkuville osallistujille yhteinen urheiluponnistus, joka toteutetaan pohjalaisella talkoohengellä, liittojuhlia puuhaava TUL:n Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jarkko Tenkula korostaa. Tenkula odottaa kaupungiin 7 500 aktiiviliikkujaa. Kun muut joukot lasketaan mukaan, nousee väkimäärä todennäköisesti 10 000:een. Kaikki seurat ja ja urheilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita. – Linjana on se, että juhla on kaikille avoin. Kisat alkavat lasten ja nuorten perinteisellä telttaleirillä ja viikonloppu taas käynnistetään avajaisilla, jossa esitellään liiton toimintaa näytösluonteisesti.

– Ponnistuksesta lähtee noin 150 osallistujaa Seinäjoelle. Jalkapallosta, salibandystä, futsalista, voimailusta ja lentopallosta saamme suuren joukon kisoihin mukaan. Myöskin seuramme veteraanit tulevat osallistumaan tähän hienoon tapahtumaan. Hienoa olisi, jos saisimme ryhmän tai pari myös voimistelunäytökseen mukaan, toivoo seuran puheenjohtaja Ari Tuurinmäki.

Lakeuden Kisojen pääjuhlaa on valmisteltu jo vuoden ajan. Pääjuhla rakentuu useasta eri esityksestä. Ikäryhmien esiintyjät vaihtelevat pienistä liikkujista veteraaneihin. Parhaimmillaan Seinäjoki-areenan lavan valtaa 700 voimistelijaa.

Kesäkuussa 2014 Seinäjoella järjestettävän TUL liittojuhlan Lakeuden Kisojen lajiohjelma valmistuu hyvällä vauhdilla. Ensi vuonna 6.-8.6. kilpaillaan tai järjestetään näytöksiä 45 lajissa. TUL:n mestaruuksista kilvoitellaan karatessa, koripallossa, petankissa, ryhmätanssissa, uinnissa ja yleisurheilussa. Näytöslajeissa on muun muassa curling, lagrosse ja maahockey.

Lakeuden Kisojen lajiohjelman pituus saa TUL:n liikuntapäällikkö Irja Appelrothin suun hymyyn. – Tavoite lajimäärässä on reilusti ylitetty, koska lähdimme liikkeelle 20-25 lajista. 45 lajin ilmoittautuminen osoittaa, että liittojuhlaa kohtaan tunnetaan kiinnostusta, Appelroth sanoo. Appelroth pitää mahdollisena, että 45 lajin lista pitenee vielä muutamalla lajilla.

Lajeja on moneen makuun

TUL:n mestaruuksista kilvoitellaan karatessa, koripallossa, petankissa, ryhmätanssissa, uinnissa ja yleisurheilussa. Kansainväliset kilpailut ovat Kansainvälisen Työväen Urheiluliitto CSIT:n shakin mestaruuskilpailu sekä painin liitto-ottelu TUL:n ja Tallinnan Kalevin välillä.

Ay-mestaruuskilpailut järjestetään golfissa, sulkapallossa, tenniksessä ja yleisurheilussa.

Liittojuhlakilpailut ovat seuraavissa lajeissa: beach volley, boccia, jalkapallo, jousiammunta, judo, keilailu, lentopallo, nyrkkeily, painonnosto, pesäpallo, petankki, purjehdus, pyörätuolisulkapallo, pöytätennis, rannaltaonginta, rantapaini, ratapyöräily, raw-penkkipunnerrus, rullaluistelu, rullasuksihiihto, salibandy, tikanheitto, uinti, voimanosto ja yleisurheilu.

Näytöksiä ja lajikokeiluja on amerikkalaisessa jalkapallossa, curlingissa, fresbeegolfissa, futsalissa, karatessa, kävelyssä, lacrossessa, maahockeyssa ja melonnassa.

Kisapassit myydään kolmessa eri myyntijaksossa eli 1.9.– 30.11., 1.12.– 28.2.2014 ja 1.3.– 30.4.2014. Myyntijaksojen porrastaminen tarkoittaa sitä, että mitä aikaisemmin kisapassin ostaa, sitä edullisemmin sen saa.

Lisätietoja tapahtumasta www.lakeudenkisat.fi

Lakeuden Kisat 2014

--