VAPAAEHTOISTOIMINNAN TEEMAVUOSI

Tämä vuosi on EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi. Vuoden tavoitteena on tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Lisäksi teemavuonna halutaan kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästä merkittävästä työstä.

Teemavuoden puitteissa järjestetään tiedotusta, tapahtumia ja parannetaan vapaaehtois- sekä järjestötoiminnan edellytyksiä.

Teemavuoden ajankohtaisista asioista Suomessa tiedotetaan vapaaehtoistoiminta2011-sähköpostilistalla.  Listalle voi liittyä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen sympa(ÄT)list.alli.fi seuraavilla tiedoilla: kirjoita otsikkokenttään subscribe vapaaehtoistoiminta2011(ÄT)list.alli.fi Etunimi Sukunimi. Jätä viestikenttä tyhjäksi.

Järjestöjen ja yhteisöjen ilmoittautuminen vapaaehtoistoiminnan vuoden haastekampanjaan on käynnistynyt. Kampanja käynnistyy maaliskuun alussa. Nettikampanjan tavoitteena on antaa ihmisille helppo tapa löytää itselleen sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto. Kampanjassa ihminen lupaa käyttää tietyn määrän tunteja vapaaehtoistoimintaan tänä vuonna.

Kampanja toimii kahteen suuntaan: vapaaehtoistoiminnan organisaatiot saavat heidän toiminnasta kiinnostuneiden yhteystiedot ja toisaalta osallistuja ohjataan organisaatioiden omille nettisivuille. Kampanja antaa näkyvyyttä vapaaehtoistoiminnalle ja sivusto kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa koskevia nettisivustoja ja mahdollisuuksia Suomessa.

Kampanjassa luvataan tunteja vapaaehtoistoiminnalle. Henkilö merkitsee kampanjasivulle http://vapaaehtoistoiminta2011.fi kuinka monta tuntia hän lupaa tänä vuonna käyttää vapaaehtoistoimintaan ja valitsee millä tehtäväkentällä hän sen haluaisi tehdä.

Vastaukseksi hän saa hakukriteerejä vastaavien organisaatioiden kuvaukset niiden vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Henkilö valitsee itseään kiinnostavat organisaatiot ja tallentaa yhteystietonsa kampanjasivulle.

Kampanjan tavoitteena on innostaa ja kannustaa uusia ihmisiä mukaan vapaaehtoistoimintaan sekä tarjota helppo tapa löytää tietoa erilaisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista ja kertoa kiinnostuksesta.

Kampanjalla halutaan myös tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan monipuolisia mahdollisuuksia ja saada yhteistä näkyvyyttä sekä antaa monipuolinen kuva vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista.

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi koordinoi teemavuoden toteutusta Suomessa yhdessä Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE:n kanssa.

--