Voimailijoiden alkuvuosi

Voimailijoiden alkuvuosi on alkanut mainiosti.

Uusia henkilökohtaisia ennätyksiä on jo ehditty tekemään kisoissa ja uusia nostajia on liittynyt mahtavaan seuraamme. Seuran voimailijoista kilpailukautensa ovat startanneet Anssi Mäkelä, Eero Mäki, Janne Halmesmäki, Sami Mäkelä, Tomi Halmesmäki ja Tuomas Hautala. Uusina harrastajina seuraan ovat liittyneet Jani Haapa-Aho, Marjo-Riitta Mansikka, Tomi Kuusisto ja Tuukka Helin. 

Anssi, Janne, Sami, Tomi ja Tuomas aloittivat kilpailukautensa 5.3. Lapualla käytävissä maksimi- ja toistovoimapunnerruksen kansallisessa kilpailussa. Kilpailu oli Lapuan Ponnistuksen voimailujaoston järjestämä. Kansallisessa kilpailussa nostetaan tulosraja, jotta saa oikeuden osallistua SM-kisaan. Kaikki miehet nostivat tulosrajan, joten heillä on oikeus osallistua loppuvuonna SVRY:n maksimi- ja toistovoimapunnerruksen SM-kisaan.

Tuomas joutui jättäytymään pois ensimmäisestään klassisen voimanoston avoimen ikäluokan kansainvälisestä kilpailusta (EM-kilpailu) rasitusvamman vuoksi. Seuraava tähtäin Tuomaksella on voimanoston avoimen ikäluokan MM-kilpailut Texasissa kesäkuussa. Sami ja Tomi pääsevät edustamaan Suomea kesällä klassisen penkkipunneruksen MM-kilpailuun Etelä-Afrikassa. Lisää arvokisoista ja miesten valmistautumisesta keväämmällä.

Eero kilpaili 20.2. Seinäjoella lisäpainoleuanvedon Suomen-Cupin osakilpailussa sijoittuen toiseksi sarjaan miehet 80kg. Seuraava kilpailu Eerolla on 14.5. käytävä lisäpainoleuanvedon SM-kilpailu Laukaalla. Kesällä lisäpainoleuanvedosta olisi tarjolla Espoossa kansainvälinen kilpailutapahtuma. Tähän osallistuminen selviää kevään aikana.

Uudet nostajat:

Jani Haapa-Aho, M59 kg
Marjo-Riitta Mansikka, Naiset 50v
Tomi Kuusisto, M20 74kg
Tuukka Helin, M20 74 kg

Vuoden 2016 aikana on siis jälleen tiedossa jännittäviä arvokisahetkiä, joihin Lapuan Ponnistuksen kilpailijat ovat osallisina. Tsemppiä kaikille arvokisa ja SM-kisa valmistautumisiin. Toivotan uudet nostajat lämpimästi tervetulleiksi seuraamme ja oikein paljon tsemppiä ensimmäisiin kisoihinne.

Eero Mäki
– Hart Wörk Dediceissön –

--