VOIMAILIJOIDEN KAUDEN PÄÄTÖS LOPELLA

Ponnistuksen voimaillijat T. Halmesmäki, A. Mäkelä ja J. Halmesmäki osallistuivat 16.10 Lopella järjestettäviin maksimivoimapunnerruksen SM-finaaliin, johon oli ilmoittautunut n.70 Suomen kovinta voimapunnertajaa ympäri Suomen.

Sarjassa M66kg Tomi Halmesmäki aloitti ensimmäisen noston 130kg:lla, joka oli oma entinen ennätys. Puhtaasti ylös ja seuraavaan 135kg. Hapetuksen kanssa pientä hosumista, mutta silti raudat ylös. Viimeseen lastattiin 137,5kg jolla otettaisiin sarjan voitto koska edellinen nostaja oli nostanut samat raudat, mutta oli painavampi kuin Tomi. Kaikki meni nappiin ja SM-kulta matkasi Lapualle. 137,5kg on uudella sarjajaolla uusi SE sarjaan M66kg. Tuore Suomenmestari päätti kilpailukauden kultajuhliin tai niinkuin Mestari mainitsi niin kolminkertaisiin kultajuhliin, koska keväällä tuli Toistovoimapunnerruksen joukkue SM-kultaa ja lokakuussa Toistovoimapunnerruksen henkilökohtainen SM-kulta ja nyt tämä. Jos SM-finaalissa parantaa omaa ennätystä 7,5kg niin jotain on reeneissä tehty oikein.

Sarjassa M84kg Anssi Mäkelä lastautti ensimmäiseen yritykseen kylmän viileästi oman ennätysraudan 135kg. Roppaan painetta ja lentämällä ylös. Toiseen viileästi 140kg ja ensimmäisen toisintoa. Kolmanteen Anssi pyysi 145kg, mutta avustajaksi kiirehtinyt Tomi tutki kilpailutilannetta ja tankoon lastattiinkin 147,5kg. 145kg:lla Anssi ei olisi sijoitusta nostanut, koska kaksi edellä olevaa kilpailijaa olivat kevyempiä. 147,5kg tankoon ja Anssi lavalle. Tanko irtosi rinnasta kuin tykin suusta, mutta sitten jämähti paikalle. Niin pienestä kiinni oli Anssin SM-pronssi. Sijoitus 5 on kumminkin todella kova suoritus. Myös Anssin kilpailuennätys parani huimat 10kg! Liekö Tomilla jotain pientä osuutta…

Sarjassa M93kg Janne Halmesmäki aloitti 162,5kg. Tanko käsien päälle ja komeasti ylös. Toiseen lastattiin 165kg, joka oli melkein uusinta ensimmäisestä nostosta. Viimeseen omat ennätys raudat 167,5kg ja ei muuta kun Lapuan “Härkä” lavalle. Raudat käsien päälle ja tuomarin merkeistä raudat helposti ylös. Sitten alkoi jännitys SM-pronssista, mutta se karkasi tällä kertaa 170kg tuloksella muualle. Janne oli iskussa, mutta tällä kertaa oli tyytyminen 4:n sijaan. Myös Janne paransi omaa kilpailuennätystä 2,5kg:lla. Janne oli osannut ajoittaa huippukuntonsa todella hyvin, koska osalla kilpailijoista kunto oli vielä hakusessa tai sitten oli jo huippupiikki ollut jo ennen kisaa.

Voimailijoiden kilpailukausi oli tässä. Ensivuonna uudet kujeet ja tähtäimet. Reenit jatkuu…..

--