Voimailijoiden kauden päätös SM-Pietarsaari

4.12-5-12. järjestettiin Pietarsaaressa.Klassisen penkkipunnerruksen Sm-kilpailut, joihin Ponnistukselta oli mukana neljä penkkipunnertajaa. Sunnuntaiaamupäivästä kisan aloitti voimailujaoston pj. Tomi Halmesmäki. Tomi kilpaili sarjassa M66kg M40 sarjassa. Tänä vuonna sarjassa ei ollut muita kilpailijoita joten Tomin strategia olikin kilpailla itsensä kanssa M74kg M40 ryhmää vastaan.

Tomi aloitti varmasti 142.5kg 3-0 ylös. Seuraavaan kisaennätysraudat 147.5kg ja edellisen uusinto 3-0 ylös. Viimeiseen 150kg ja jälleen uudet ennätysraudat 3-0 ylös! Näin Tomi kohensi omaa kilpailuennätystä komeasti 5kg ja olisi tuloksella voittanut myös M40 M74kg:n sarjankin.

Sami Mäkelä kilpaili sarjassa M40 M105kg ja Sami aloittikin lupaavasti 195kg ja puhtaasti ylös. Seuraavat kaksi yritystä uudesta SE-tuloksesta 201kg ei tällä kertaa totellut ja Samin oli tyytyminen SM-hopeaan. Voiton vei Viitasaaren Viestin Jussi Kuusikko joka nosti viimeisellä 201kg ja otti SE:n omiin nimiinsä. Samin huippukunto taisi osua nyt pariviikkoa ennen kauden päätavoitetta. Sami lupasi tulla ensivuonna entistä kovempana kisalavoille ja ottavansa SE:n jälleen itselle.

Jani Haapa-aho(Alajärven voimapesä) joka edustaa Lapuan Ponnistusta kilpaili sarjassa M59 otti takuuvarmasti SM-hopeaa tuloksella 117.5kg. Kunnioitettavaa koska nämä olivat Janin ensimmäiset Klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat. Sm-hopea takataskussa lämmitti Jania ja antoi aimo annoksen treenimotivaatiota tuleviin vuosiin. Janin sarjan voitti Mika Visulaaka tuloksella 130kg.

Janne Halmesmäki teki sen mitä koko Ponnistuksen voimailuteam on odottanut jo pidemmän aikaa. Janne oli kunnossa ja saavutti SM-pronssia tuloksella 192.5kg. Janne paransi kisaennätystä huimat 7.5kg. Jannen viimeinen nosto 192.5 kilosta oli sen verran lennokas että lappumiehenä toiminut velipoika on varma että ensivuonna tosissaan hätyytellään maagista 200kg kisapenkkiä.

Jannen sarjan voitti Sami Pullinen tuloksella 215kg ja toiseksi nosti Vili Honkanen 210kg.

Neljä kilpailijaa ja jokainen mitalikaulassa Lapualle! Ei hullumpi kauden lopetus.

 

--