VOIMAILIJOILLE MITALEITA JA MESTARUUKSIA

Haminassa kilpailtiin toistovoimapunnerruksen SM-kilpailut lauantaina 25.11. Tapahtuman järjesti Team FPC Gym Ry. Lapuan Ponnistuksesta neljä kilpailijaa oli taistelemassa sm-mitaleista.
Ensimmäisenä Ponnistuksen hurjista lavalle asteli Oliver Pelkonen, joka otti omalla ennätyksellään mestaruuden sarjassa M20 90kg. Tangossa painoa Oliverilla oli 85kg, tällä tuli 24 toistoa joka sivuaa sarjan suomen ennätystä! 25. toisto oli myös lähellä, sillä olisi uusi suomen ennätys kirjattu Oliverin nimiin, mutta ei aivan tällä kertaa.
Toisena seurasta vuorossa oli Tomi Halmesmäki, joka ilmoitti ennen kisoja että hänen pitkä ja menestyksekäs kilpailu-ura päättyy tähän. Jäähyväiskisassaan Tomi otti tuttuun tapaan ylivoimaisen voiton sarjassa M70kg, tuloksena tällä kertaa 48 toistoa 67.5 kilolla. Tämä oli Tomille jo 11. suomenmestaruus toistovoimapunnerruksessa. Tomi palkittiin myös koko kisan parhaana miesnostajana, hieno päätös uralle.
Seuraavana vuorossa oli Jani Vaskivuori, joka kilpaili sarjassa M90kg. Ensimmäisissä toistovoimapunnerruksen sm-kisoissaan Jani nappasi hienosti sm-pronssia! Tuloksena tällä kertaa oli 27 toistoa 82.5 kilolla. Jani kertoi, että valmistautuminen ei mennyt aivan nappiin ja täten toistoja ei tullut niin paljon kuin tavoiteltiin, mutta jokatapauksessa mitali tarttui mukaan.
Viimeisenä vuorossa oli Niku Ketola, joka kilpaili sarjassa M120kg+, jossa kilpailu oli todella tiukkaa. Niku paranteli edellistä ennätystään peräti kolmella toistolla, tehden 18 toistoa 122.5 kilolla! Hopea ja kulta jäivät harmittavan lähelle, kun hopeamitalisti teki 19 toistoa ja kultamitalisti 20 toistoa. Niku oli kuitenkin erittäin tyytyväinen, kun oma suoritus meni aivan nappiin.

nk

Tomi Halmesmäki, Oliver Pelkonen, Jani Vaskivuori ja Niku Ketola.

--