Voimailuvuosi 2015

Vuosi 2015 meni voimailijoilla hyvin.

Mitalisaaliina oli MM-kulta (nuorten) ja 6 SM-kultaa (1xnuorten, 1xM40 ja 4xavoin). Voimailijoista mitaleille nostivat tänä vuonna Sami Mäkelä, Tomi Halmesmäki ja Tuomas Hautala. Janne Halmesmäki sijoittui viidenneksi maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa Forssassa sarjassa 105kg tuloksella 175kg. Anssi Mäkelä ja Eero Mäki kilpailivat kansallisella tasolla.

Mainittakoon vielä Aapo Ylä-Aution hieno suoritus nuorten painonnoston SM-kisoissa Helsingissä, missä Aapo sijoittui sarjassa miehet 20v 85kg neljänneksi yhteistuloksella 221kg. Aapo tempaisi 96kg ja työnsi 125kg. Painonnostossa Aapo edustaa Seinäjoen Sisua ja tämä oli Aapon ensimmäinen olympianostojen nuorten SM-kisa.

Tulokset: nuorten painonnoston sm-kisa

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat, Ylöjärvi 15.-16.8.2015
Sami Mäkelä onnistui ensimmäisessä veteraani ikäluokan SM-kisassaan nostaen klassisessa penkissä tuloksen 197,5kg sarjaan M40 105kg. Samin nostama tulos on uusi suomenennätys kyseiseen sarjaan. Voidaan siis sanoa Samin ensimmäisen SM-kisan menneen erittäin hyvin.

Tomi Halmesmäki nosti tuttuun tyyliin itsensä avoimen ikäluokan 66-kiloisten suomenmestariksi tuloksella 142,5kg.

Janne Halmesmäki nosti avoimen ikäluokan sarjassa 93kg. Janne epäonnistui aloitusraudassaan 175kg jääden ilman sijoitusta. Voimailussakin jäädään joskus ilman tulosta, joten ei tämä aina niin kivaa ole. Maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa Janne nosti sarjaan 105kg tuloksen 175kg sijoittaen viidenneksi.

Tulokset: klassinen penkkipunnerrus SM-kisa

Tuomas Hautala
Tuomas Hautala nosti kaksi voimanoston SM-kultaa ja nuorten MM-kultaa. Ensin oli avoimen ikäluokan SM-kisat tammikuussa ylitorniolla, jossa Tuomas nosti yhteistuloksen 802,5kg. Seuraava kisa oli kaikkien ikäluokkien MM-kisat Suomessa kesäkuussa, jossa Tuomas nosti MM-kultaa nuoriin. Tuomas palkittiin nuorten ikäluokan eli 23-vuotiaiden parhaana nostajana Wilks-pisteiden ollessa 503.82. Vuoden 2015 viimeisen kisansa Tuomas nosti Kankaanpäässä, jossa hän teki hurjan 900,5kg yhteistuloksen. Tuomas teki liudan uusia suomenennätyksiä.

Tuloksia:
avoimen ikäluokan klass. voim. sm-kisat
klass. voim. mm-kisat
nuorten ikäluokan klass. voim. sm-kisat

Tomi Halmesmäki
Tomi Halmesmäki voitti klassisen penkkipunnerruksen SM-kullan lisäksi kultaa myös toistovoimapunnerruksessa ja maksimivoimapunnerruksessa. Toistovoimapunnerruksen SM-kisoissa Tomi nosti sarjaan avoin 70kg tuloksen 57 toistoa. Maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa Tomi nosti sarjaan avoin 66kg tuloksen 142,5kg. Tomi osallistui myös Fitness Expoilla pidettävään toistovoimapunnerruksen kutsukisaan.

Tuloksia:
toistovoimapunnerruksen sm-kisa
maksimivoimapunnerruksen sm-kisa
fitness expo kutsukisa

Seurassa nostivat vuonna 2015 myös kansallisten kisojen tasolla Anssi Mäkelä ja Eero Mäki. Jussi Ala-Kortesmaa on vaihtanut ainakin väliaikaisesti voimailun tanssiin.

Uudet nostajat sekä toimihenkilöt ovat aina tervetulleita mukaan toimintaan. Jos olet kiinnostunut kilpailemaan voimailussa tai toimimaan jaostossa puuhamiehenä/naisena, niin otathan yhteyttä seuran voimailijoihin. Kuntosalillakin voi nykäistä hihasta, autamme mielellämme.

Voimailujaosto järjestää 5.3.2016 toistovoimapunnerruksen sekä maksimivoimapunnerruksen karsintakisan Lapualla. Tervetuloa katsomaan tai mukaan nostamaan!

Linkkejä
SVNL
SVRY
IPF
ADT
Olympiakomitea / Urheiluakatemia
Voimailu Facebook-sivu

-Eero Mäki

 

--