Voimailuvuosi 2015

Voimailijoiden kilpailuvuosi 2015 on alkanut jo Tuomas Hautalan toimesta, mutta myös muilla seuran voimailijoilla on tarkoituksenaan viettää voimakasta kilpailu vuotta.

Seuraa edustavat tänä vuonna Anssi Mäkelä, Janne Halmesmäki, Jussi Ala-Kortesmaa, Eero Mäki, Sami Mäkelä, Tomi Halmesmäki ja Tuomas Hautala. Aapo Ylä-Autioa panostaa tänä vuonna painonnostoon (Seinäjoen Sisun väreissä) ja astuu asepalvelukseen, joten toivottakaamme hänelle onnea ja menestystä! Kuuleman mukaan nuorella miehellä on tarkoituksena edustaa LaPoa vielä tulevaisuudessa voimanoston parissa.

Voimailujaosto ei ole kooltaan vielä kertaakaan ollut liian ISO (uudet nostajat ja taustahenkilöt ovat aina tervetulleita), mutta siitä huolimatta jaosto on tuonut Lapualle ja seuraan paljon menestystä. Täytyy siis todeta, että jaostossamme on joukko hyvin motivoituneita treenaajia. Voimailu on raaka laji, jossa tulokset eivät tule ilmaiseksi. Salilla on vietettävä aikaa melkein päivittäin vuodattaen hikeä ja välillä verta, kyyneliä unohtamatta. Kiitän kaikkia, jotka ovat tukeneet voimailijoitamme näinä vuosina. Täytyy kiittää myös kriitikoita, koska negatiivinen palaute saa vain treenaamaan kovempaa.

Tänä vuonna seuramme saa yhden uuden voimailijan lisää, herra on nimeltään Sami Mäkelä. Samilla on tarkoituksena kilpailla klassisessa penkkipunnerruksessa. Samilla on pitkä tausta treenaajana, mutta kisoissa mies ei ole vielä kertaakaan kykyjään näyttänyt. Kuulemaan mukaan rauta on kevyttä miehen käsissä, varsinkin penkkipunnerruksessa. Sami nähdään todennäköisesti klassisen penkkipunnerruksen SM-kisassa edustaen LaPoa veteraanisarjassa (M40).

Tomi “Toisto” Halmesmäellä on tarkoituksena kilpailla tunnettuun tyyliinsä enemmän kuin yhdessä kisassa. Mies nähdään joukkue-Toisto SM-kisassa huhtikuussa, klassisen penkkipunnerruksen SM-kisassa elokuussa, toisto SM-kisassa lokakuussa ja maksimi SM-kisassa marraskuussa. Näiden lisäksi kansalliset kisat sekä Fitness-Expo kutsukilpailu. Saa nähdä aikooko rautainen mies myös osallistua juoksukisoihin, vai onko tänä vuonna kaikki panostus vain voimailuun.

Vuosi 2014 jäi Eero Mäeltä lyhyeen loukkaantumisen vuoksi. Saavutuksena vain klassisen voimanoston SM-kulta (M23 83kg) ja maajoukkuepaikka, josta täytyi luopua. Yhdeksän kuukauden kisatauon jälkeen mies on alkanut kuntoutumaan. Viimeisenä junnu vuotenaan Eerolla on tavoitteena nousta voimanostolavalle marraskuussa nuorten klassisen voimanoston SM-kisassa.

Janne Halmesmäki väläytti 2014 loppuvuodesta mahtavaa nousukuntoaan. Tarkoituksenaan Jannella on saada miehen omin sanoin pofooria ojentajiin, sekä nostaa 180 kiloa maksimi voimapunnerruskisassa. Anssi Mäkelä aikoo kilpailla maksimi voimapunnerruksessa. Jussi Ala-Kortesmaa aikoo myös edustaa seuraa.

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä seuraamme edustaa voimanostopiireissä kaikkien tuntema Tuomas Hautala. Onko se leijona? Onko se lentokone? Ei, se on Tuomas Hautala! Miehen voimatasot nousevat treeni treeniltä. Tuomaksen vuosi alkoi hienosti Ylitorniolla 11.1.2015, sillä nuori mies voitti klassisen voimanoston SM-kultaa sarjaan -120kg. Tuomas valittiin myös  edustamaan Suomea Salossa käytäviin klassisen voimanoston MM-kisoihin (Sarjaan -120kg, Junior).

-Eero Väinö Mäki

 

--