VOITTO FUTSAL YKKÖSESSÄ – SARJAPAIKKA VARMISTUI

Futsal Ykkösen vierasottelussa lauantaina Ponnistus varmisti sarjapaikkansa.

Ponnistus voitti jännittävän ottelun  Pori Futsalia vastaan  maalein 4-5 (3-1).  Kotijoukkue Pori Futsal oli enimmäisellä jaksolla pirtämpi joukkue ja hallitsi ottelun alkua. Porilaiset  aloittivat maalinteon ja lapualaisten tasoituksen 1-1 teki ajassa 6.51 Jussi Laapio, Miika Korpelan syötöstä. Tämän jälkeen PoriFutsal iski kahdesti taukotilanteeksi 3-1.

Toinen puoliaika alkoi Ponnistuksen kannalta huonosti. Maalivahti Ville Tuomaala oli kuumeinen ja toiselle puoliajalle maalipuiden väliin asteli Jussi Takala. Vajaa kolmen minuutin jälkeen porilaiset iskivät vaparista 4-1.

Tämän jälkeen alkoi Ponnistuksen kova kiri. Ajassa 24.57 4-2 kavennuksen iski Niko Salo (Jussi Laapio). 4-3 kavennus ajassa 28.34 oli jälleen Jussi Laapion käsialaa, syöttäjänä Niko Salo. Tasoitus 4-4 syntyi ajassa 38.09 Ossi Kivipuron jalasta ja Jukka Ranta-Maunuksen syötöstä. Ponnistus teki voittomaalin 4-5 vain 41 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun porilaisten virhetili täyttyi ja pallo laitettiin 10 m. pilkulle. Rangaistulaukauksen asteli ampumaan kovahermoinen Miika Korpela.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huonoa pelaamista, mutta toisella puoliajalla pojat sisuuntuivat ja tuli vielä onnistumisia. Maalipaikkoja meillä oli paljon, mutta niitä turhittiin ja kotijoukkueen maalivahtikin pelasi hyvin. Porilaiset väsyivät mitä pitemmälle ottelu meni, sillä heillä oli kokoonpanossa vain kahdeksan pelaajaa. Myös  Jussi Takala pelasi maalilla hyvän ottelun. Sarjapaikan uusiminen on kova juttu, myhäili tyytyväisenä valmentaja Hannu Haapa-aho. Seurassa on hyviä nuoria junioreita, joita pystyy nostamaan ensi vuonna Futsal Ykkösen joukkueeseen, toteaa Haapa-aho.

 

taulukko

--