Voittoja Kyyjärveltä

Tällä kertaa Ponnistuksen salibandymiesten edustusjoukkueen matka suuntasi kohti Kyyjärveä.

Ensimmäisenä Kyyjärven liikuntahallin parketilla vastaan asteli 5 div. ottelussa MäyPa.
Maalinteon aloitti ajassa 3:49 LaPon Sami Tuuri Matias Metsäpellon nerokkaasta passista.
Ensimmäiseen erään nähtiin vielä kaksi maalia, mutta mäyryläisten maaleista ei tämän enempää sanottavaa ole. Onnitellaan nyt kuitenkin siitä että saivat Jere Johanssonin pitkän nollaputken katkaistua.
Toiseen erään lähdettiin pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä. Pelikellon näyttäessä 19:20, iski Saunamäen Lasse pallon legendaariseen takayläseen siirretyn rangaistuksen aikana. Tämän jälkeen alkoi kaverin maalivahti antautua useampaan kertaan. Ensin “Kyy” Kyrönlahti ja tämän jälkeen vielä Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto iskivät maalit mieheen erän loppuun.
Kolmanteen erään mentäessä alkoi Eetu Kyrönlahti-show. Eetu iski pallon kahteen kertaan MäyPan verkkoon. Hattutemppu valmis ja useampi pipo ja lippalakki paikallisten yritysten logoilla lensi parketille. Jälkimmäiseen maaliin syöttöpiste maalivahti Jere Johanssonille. “Jos ei nollapeliä niin tehdään sitten pisteitä”, sanoi Jere myöhemmin haastattelussa.
Kummalliseksi pelin lopun teki se, että mäyryläiset lopettivat pelaamisen minuuttia ennen loppua. Ilmeisesti kyseessä oli jokin kapteeni käskee tyyppinen leikki, mutta näitä leikkejä voisi harjoittaa mieluummin esimerkiksi omalla ajalla kotona lasten kanssa.

Ponnistus – Mäyryn Pallo 6-2 (1-2,3-0,2-0)

Tehot:
Eetu Kyrönlahti 3+0
Matias Metsäpelto 1+1
Sami Tuuri 1+1
Lasse Saunamäki 1+0
Teemu Vainio 0+1
Miika Paloniemi 0+1
Jere Johansson 0+1 & 13 torj.

Toiseen peliin vastaan asteli vanha tuttu Konnat ja heidän vitosporukkansa. Alustana jälleen salibandylle erittäin otollinen parketti. Hieno keksintö.

Pelistä odotettiin täysiä pisteitä ja pahastihan se siltä alkoi näyttää kun ensimmäiseen erään maaleja iskettiin kolme kappaletta. Maalinteon aloitti Matias Metsäpelto, sitä jatkoi Ville “Pikku-Ville” Johansson ja kolmas pönttö tähän erään vielä Metsäpellolle.
Konnien epäonneksi “Pitkämäen härkä” ei ollut vielä valmis vaan Metsäpelto iski toisen erän kolmen ensimmäisen minuutin aikana vielä kaksi lisää. Kyyjärveläiset heittelivät jälleen hattuja kentälle hattutempun tullessa täyteen ja vähän ylikin.
Sami Tuuri ja Lasse Saunamäki kaunistelivat toisen erän loppuun vielä lukemiksi 7-0 ja vielä piti vartti pelata ennen voitonjuhlia.
Holkkolan Pasi, tämä legendaarinen köyhän miehen Petteri Nummelin teki vielä maalin ja toisen iski Teemu “Lauo Helminen lauo” Vainio.
Jerelle taas kerran nollapeli, pahalta näyttää allekirjoittaneen uran kannalta, mutta tästä varmat pisteet 9-0 voitolla.

Konnat V – Ponnistus 0-9 (0-2,0-4,0-3)

Tehot:
Matias Metsäpelto 4+1
Sami Tuuri 1+3
Pasi Holkkola 1+2
Lasse Saunamäki 1+1
Teemu Vainio 1+1
Ville Johansson 1+0
Jesse Joensuu 0+1
Jere Johansson 6 torj.

Ponnistus jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä voitettuun kuudesta ottelustaan kaikki. Kolmessa ottelussa Ponnistus on jättänyt vastustajan nollille. Päästettyjen maalien keskiarvo on tällä hetkellä 1 ottelua kohden. Sarja jatkuu 13.11. Qmax-Areenalla Hyllykalliolla.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--